Atenție! Ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci banane verzi, dar și dacă mânânci banane cu pete maro pe ele

0
235

Atenție! Ce se întâmplă în corpul tău dacă mânânci banane verzi, dar și dacă mânânci banane cu pete maro pe ele 1Chiar dacă în România nu se cultivă banane, aceste fructe sunt printre preferatele românilor. Și dacă aveți noroc să cumpărați din acelea care nu au fost bombardate cu pesticide, atunci ați tras lozul câștigător pentru organism. Și asta pentru că sunt extrem de benefice pentru organism. Fie că sunt foarte bine coapte, fie că sunt verzi verzi, bananele sunt surse bogate în potasiu, minerală ce contribuie la menținerea presiunii arteriale normale și a sănătății rinichilor și inimii.

Bananele verzi au și un plus pentru că ele conțin și vitamina B6, care menține masa musculară și corporală. Așadar contribuie la menținerea unei greutăți corporale echilibrate. Un alt avantaj pe care îl au bananele verzi este conținutul bogat de vitamina C, un puternic antioxidant care combate infecțiile din organism și îl protejează în același timp.

Totodată, bananele verzi sunt foarte bogate în fibre alimentare, acestea având rolul de reglare a proceselor digestive, inducerea stării de sațietate și reducerea riscului de diabet sau boli cardiovasculare. Mai mult, ajută la îndepărtarea balonării și crampelor abdominale. Beneficiile consumului de banane nu se opresc aici: ajută la remedierea problemelor legate de insomnie și stres, luptă împotriva hipertensiunii arteriale, favorizează tratamentul ulcerului gastric, au capacitate de a împiedica formarea bacteriilor care pot cauza apariția ulcerului,anana stimulează producția de hemoglobine în sânge, fiind excelente pentru persoanele care suferă de anemie, dar și în perioada de sarcină, fiind totodată bogată în acid folic. Culoarea verde închis a bananelor indică faptul că au fost culese din arbore, iar verdele deschis indică faptul că au fost încărcate pe vapor. Pentru iubitorii de banane verzi, aceștia ar trebui să le aleagă pe cele de culoare verde închis.Dacă banana este galbenă și are pete verzi, înseamnă că nu este foarte coaptă, deci nici foarte dulce. Banana îngălbenită complet sugerează că este mai digerabilă datorită faptului că amidonul din ea se transformă în zahăr și este ușor de asimilat pentru organism. Bananele cu pete negre şi maro pe coajă conţin un ingredient care distruge celulele tumorale, susţin oamenii de ştiinţă japonezi. Cu cât este coaja mai întunecată şi mai pătată, cu atât sunt mai puternice componentele antitumorale.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Handbal : Romania continua aventura la Campionatul European din Franta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.