Atentie! La ce pericole va supuneti cand va expuneti datele online

0
Atentie! La ce pericole va supuneti cand va expuneti datele online 1
Atentie! La ce pericole va supuneti cand va expuneti datele online

Un studiu făcut recent, a arătat că oamenii se supun unui risc foarte mare, expunândi-și datele online. Utilizatorii își pun în pericol datele personale atât prin modul în care împărtășesc informații cu alte persoane, cât și prin folosirea în comun a dispozitivelor care conțin aceste informații.

”Oamenii care împărtășesc datele lor cu ceilalți sunt mai predispuși la probleme — de exemplu, aproape jumătate dintre utilizatorii care publică informații personale online s-au confruntat cu pierderea lor de pe smartphone-uri (47%). În schimb, șansele pierderii datelor sunt mici printre cei care nu distribuie informații personale către alte persoane — doar 13% dintre ei au pierdut informații de pe smartphone-urile lor. Riscurile sunt chiar mai mari pentru cei care împărtășesc informații cu necunoscuți, 59% dintre cei care au făcut acest lucru recunoscând că și-au pierdut datele”, se arată în document.

Potrivit Agerpres, oamenii care fac publice date personale în mediul digital au raportat o gamă variată de probleme cu dispozitivele lor.

”Pe smartphone-uri, cele mai frecvente probleme includ reclamele nedorite (51%, comparativ cu 25% dintre utilizatorii care nu procedează astfel), probleme cu durata bateriei (41%, față de 17% dintre cei care nu publică informații personale), aplicații care funcționează pe dispozitiv fără consimțământul lor (19% versus 6%) și infectarea cu malware (14%, comparativ cu 4% dintre utilizatorii care fac publice informații personale). Aceste concluzii ilustrează legătura dintre distribuirea datelor către alte persoane și problemele dispozitivelor, cei care distribuie informații fiind mai expuși la o serie de probleme, în comparație cu cei care nu distribuie”, menționează sursa citată.

Cercetarea arată aceeași corelație pentru utilizatorii care își lasă dispozitivele în grija altora, cum ar fi împrumutarea smartphone-urilor pentru o anumită perioadă de timp, lăsarea dispozitivelor neblocate în locuri publice, dezvăluirea codurilor PIN și așa mai departe.

”Acești utilizatori sunt, de asemenea, mai predispuși să își piardă datele. De exemplu, mai mult de jumătate (65%) dintre cei care au folosit smartphone-ul în comun cu alte persoane, au pierdut date din el, comparativ cu 34% dintre cei care nu au procedat astfel”, menționează sursa citată.

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.