Atentie soferi! Aplicatiile cu harti, interzise la volan!

0
909

Incepand cu data de 12 octombrie, soferii romani risca amenzi de pana la 1.200 de lei daca nu respecta regulile! Se interzice folosirea telefonului mobil cand soferul se afla la volan, dar exista si o mica exceptie! Ce trebuie sa afle romanii?

Potrivit purtatorului de cuvant al Brigazii Rutiere, soferii care stau pe telefon atunci cand se afla la volanul vehiculului vor primi si mai multe puncte de amenda si puncte de penalizare decat in prezent. Daca soferul comite o alta greseala in trafic in timp ce sta pe telefonul mobil, atunci politistii ii pot interzice dreptul de-a conduce pentru 30 de zile.

Citeste si :  Amenda pentru Spitalul de Urgenta Craiova

Soferii romani trebuie totusi sa stie faptul ca au voie sa utilizeze telefonul sau alte dispozitive daca masina se afla intr-o coloana, intr-un ambuteiaj sau daca este oprita la semafor.

Mai mult decat atat, un alt aspect important ce trebuie mentionat este faptul ca soferii nu vor mai putea sa foloseasca aplicatiile cu harti GPS de pe telefon, tableta sau alte dispozitive:

„Orice se foloseste cu mana in timpul deplasarii masinii duce practic la o contraventie”, a declarat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere

NOILE SANCTIUNI PENTRU SOFERII CARE FOLOSESC TELEFONUL LA VOLAN

Citeste si :  Soferii prinsi sub influenta alcoolului se vor putea urca la volan de a doua zi

„Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementari a fost interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod atat a telefonului mobil, cat si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, de catre conducator, in timpul conducerii vehiculului aflat in miscare.

Nerespectarea acestei norme de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contraventie si este sanctionata cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni, de la 6 la 8 puncte-amenda (in prezent, de la 870 de lei la 1.160 de lei), si cu aplicarea sanctiunii complementare de 4 puncte de penalizare”, au transmis reprezentantii IGPR.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.