Atentie soferi ! Guvernul va introduce noi sancţiuni pentru folosirea inadecvata a telefonului mobil de catre conducatorii auto

0
101

Guvernul urmeaza sa adopte in sedinţa de luni un proiect de ordonanţa de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care se introduc noi sancţiuni in cazul folosirii inadecvate de catre conducatorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu funcţia de inregistrare ori redare text, foto sau video, atunci cand se afla in timpul mersului.

Astfel, potrivit notei de fundamentare, prin actul normativ se propune: “interzicerea, in timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat in miscare, ţinerii in mana sau folosirii cu mainile in orice mod nu numai a telefonului mobil, ci si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu funcţia de inregistrare ori redare text, foto sau video”.

De asemenea, se reglementeaza sancţiunea “cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sancţiuni (aceeasi ca la conducatorii de autovehicule) si pentru conducatorii de vehicule pentru care nu este prevazuta obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru savarsirea contravenţiei ‘ţinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod, in timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat in miscare, a telefonului mobil, precum si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu funcţia de inregistrare ori redare text, foto sau video”.

Citeste si :  Guvernul pregateste imprumuturi externe de 8 miliarde de euro!

Totodata, se introduce “noua sancţiune de 6-8 puncte amenda (clasa a III-a) si 4 puncte de penalizare, pentru savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a contravenţiei indicate”.

Proiectul de act normativ propune si “un mecanism mai aspru de sancţionare, raportat la pericolul social al faptei, in situaţia in care utilizarea telefonului mobil, precum si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu funcţia de inregistrare ori redare text, foto sau video, in alte condiţii decat cele permise, se realizeaza concomitent cu incalcarea unei reguli pentru circulaţia vehiculelor, in acest caz aplicandu-se sancţiunea contravenţionala complementara a suspendarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile pentru conducatorii de autovehicule”.

Pe agenda sedinţei Executivului figureaza si un proiect de hotarare pentru aprobarea masurilor privind nivelul de siguranţa si securitate in funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, precum si masurile in legatura cu realizarea stocurilor de siguranţa ale Sistemului Electroenergetic Naţional in ceea ce priveste combustibilii si volumul de apa din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2019 – 31 martie 2020.

Citeste si :  Protest impotriva Guvernului Dancila, luni seara

Un alt proiect de hotarare care urmeaza sa fie aprobat de Guvern vizeaza schimbarea denumirii amplasamentului obiectivului de investiţii, situat in municipiul Bucuresti, Bulevardul Unirii, sectorul 3, din “Esplanada” in “Cartierul pentru Justiţie” si “proiecte de interes public ale municipiului Bucuresti” precum si pentru aprobarea programului prioritar de reconversie funcţionala a amplasamentului.

De asemenea, Guvernul va adopta si un memorandum cu tema: Dizolvarea Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale “Radionav” – S.A. Constanţa.

Citeste si :  Klaus Iohannis a chemat vineri partidele la Cotroceni pentru consultari

Executivul ar putea aproba in sedinţa de luni si prima rectificare bugetara din acest an, actele normative aferente rectificarii fiind dezbatute in prima lectura in reuniunea de joi a Guvernului.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.