Atentie! Va puteti trezi cu Fiscul la usa! Ce vor sa verifice

0
502

Atentie! Va puteti trezi cu Fiscul la usa! Ce vor sa verifice 1Inspectorii fiscali pot verifica si persoanele fizice, nu numai firmele sau persoanele fizice autorizate (PFA).

O astfel de verificare se face atunci cand Fiscul gaseste o diferenta semnificativa intre veniturile estimate in cadrul analizei de risc si veniturile declarate de persoana fizica.

O astfel de inspectie de desfasoara in conditiile legii si trebuie sa urmeze anumiti pasi iar contrinuabilul are dreptul la asistenta juridica ori de specialitate pe tot parcursul inspectiei.

In primul rand, cel care urmeza sa fie inspectat va trebui sa fie instiintat despre verificarea fiscala inainte, printr-un aviz de verificare ce trebuie trimis, in scris, cu cel putin 15 zile inainte de data inceperii verificarii fiscale, scrie DC Business.

Avizul trebuie sa contina anumite informatii asa cum stipuleaza Codul civil:

temeiul juridic al verificarii;
data de incepere a verificarii;
perioada ce urmeaza a fi supusa verificarii;
posibilitatea de a solicita amanarea datei de incepere a verificarii;
locul desfasurarii verificarii si persoana de contact la care se va prezenta contribuabilul;
informatiile si inscrisurile relevante pentru verificare;
solicitarea de depunere a declaratiei de patrimoniu si de venituri.
Ce poti si trebuie sa faci

In cazul in care doreste, cel verificat poate cere in scris locul in care se desfasoara verificarea. Locul poate fi la domiciul celui verificat ori la sediul celui care ofera asistenta juridica.

Se recomanda ca persoanele verificate sa colaboreze cu ispectorii fiscali.

Contribuabilul are dreptul sa ceara informatii pe parcursul inspectiei asupra rezultatelor. Sprijinul unui avocat sau a unui specialist in fiscalite este necesar pentru aceste cereri.

Rezultatul poate fi contestat in scris, in termen de 30 de zile de la data la care a fost emisa decizia de impunere, potrivit sursei citate.

Cel verificat este obligat sa fie prezent la locul, data si ora la care este stabilita inspectia si so ofere toate informatii de cae inspectorii au nevoie pentru a incepe verificarile. Contribuabilul trebuie sa permita inspectorilor sa faca cercetari la fata locului char daca controlul se desfasoara in alta parte. Accesul inspectorilor in domiciu poate fi refuzat si se va face numai dupa si daca un judecator va permite acest lucru.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.