Au ajuns primii pacienti la spitalul ridicat de Armata la Otopeni.

0
343

Formatiunea medicala de tratament (FMT) ROL 2, amplasata in perimetrul Institutului de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, a inceput preluarea pacientilor diagnosticati cu COVID-19, prin decizie a Centrului National de Coordonare si Conducere, primii sapte pacienti sosind in cursul zilei de vineri si in sambata dimineata.

Potrivit unui comunicat al MApN, in perioada urmatoare, formatiunea medicala care functioneaza ca sectie externa a Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central (SUUMC) va primi un numar cuprins intre 40 si 70 de pacienti adulti diagnosticati cu forme usoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici.

„Prin procedurile stabilite, FMT ROL 2 va prelua pacienti de la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Dr. Victor Babes” si Spitalul Clinic Colentina, care vor fi transportati cu autospeciale SMURD pentru transport victime multiple”, se arata in comunicat.

Sursa citata precizeaza ca spitalul are in compunere corturi medicale si containere – care cuprind, printre altele, unitati de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zona de decontaminare – structura fiind operationala, din punct de vedere administrativ si medical, dupa ce a parcurs, succesiv, etapele prevazute de procedurile medicale in vigoare.

„Totodata, in incinta Institutului de Geriatrie si Gerontologie ‘Ana Aslan’ Otopeni este acreditata si functioneaza o tabara cu peste 130 de spatii de cazare destinata formelor usoare si medii pentru pacientii infectati cu COVID-19, iar in cladirea institutului functioneaza Unitatea de Primiri Urgente si se regasesc spatiile de cazare pentru personalul care incadreaza facilitatea medicala”, conform comunicatului.

Au ajuns primii pacienti la spitalul ridicat de Armata la Otopeni. 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.