Au fost puse in vanzare biletele individuale la Festivalul International George Enescu

0
47

Au fost puse in vanzare biletele individuale la Festivalul International George Enescu 1Biletele individuale pentru concertele din cadrul Festivalului International „George Enescu”, editia 2019, au fi puse in vanzare astazi, de la ora 12,00, anunta organizatorii intr-un comunicat. Vanzarea biletelor se va face online, prin intermediul www.eventim.ro, dar si in reteaua de magazine Eventim (Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, librariile Humanitas si Carturesti, Carrefour si statiile OMV) si la punctele de lucru Eventim din Bucuresti (bdul I. C. Bratianu, nr.6 din Cinema PRO) si Cluj-Napoca (str. Alexandru Vaida-Voevod, nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din Bucuresti si Cluj-Napoca.

Pe parcursul festivalului, melomanii vor putea urmari 84 de concerte in patru sali, 2.500 de artisti internationali, peste 50 de solisti de mare calibru, artisti lirici, violonisti, pianisti, peste 170 de ore de muzica de cea mai inalta calitate, repertoriu divers care acopera de la lucrari monumentale, compozitii de mare popularitate, pana la recitaluri restranse, muzica actuala si chiar prime auditii.

Editia 2019 a Festivalului International „George Enescu” vine cu multe noutati, peste 40 de mari artisti, orchestre in premiera in Romania si abordari noi, pe de-o parte, si continua linia marilor spectacole si prezente scenice, pe de alta.

* Seria Mari Orchestre include prezenta unor orchestre de calibru international, mari ca renume si mari din perspectiva numarului de muzicieni, sub bagheta unor dirijori cunoscuti si apreciati, precum Berliner Philharmonic, Concergebouw, London Symphony, Statskapeele Dreseden, St. Petersburg Orchestra, care se alatura extraordinarelor Berlin Radiofunk, Orchestra Nationala a Frantei, Maggiore Fiorentino, Orchestra Filarmonicii din Oslo, Orchestra de Stat a Rusiei si Orchestra Filarmonicii „George Enescu”.

Citeste si :  Fotbal : Adrian Mititelu exulta dupa ce a vazut biletele pentru Finala Cupei Romaniei

„Fiecare dintre acestea va colabora in spectacol cu solisti, in cazul concertelor de pian, de vioara si respectiv opera in concert. Pianistii Yuja Wang, Denis Matsuev, Evgheny Kissin, Alexandra Dariescu, violonistii Patricia Kopacinskaia, Ray Chen, Serghei Krylov sunt cativa dintre solistii de reputatie mondiala care vor concerta la Sala Palatului”, se precizeaza in comunicat.

* Seria Recitaluri si Orchestre Camerale include mari artisti si orchestre consacrate international care propun, insa, formule de scena de dimensiuni mai mici. In aceasta serie se vor regasi recitaluri ale unor solisti care vor concerta cu ansambluri de camera sau individual.

„Cameristi della Scala, Filarmonica Regala din Liege, Camerata Salzburg, Orchestra de camera Mahler, Camerata Baltica, Orchestra Nationala din Lille sunt cateva dintre orchestrele care vor fi prezente in aceasta serie. Elisabeth Leonskaja, Mitsuko Uchida, Charles Richard Hamelin, Julia Fischer, David Grimal, artistii lirici Rolando Villazon, Sir Bryn Terfel, Joyce DiDonato, Diana Damrau se numara printre artistii de talie mondiala care pot fi urmariti in aceasta serie. Ca mentiune exceptionala, actrita Marion Cotillard va fi prezenta in concert, alaturi de Orchestra Nationala din Lille, in rolul Jeanne d’Arc”, informeaza sursa citata.

* In Seria Concertelor de la Miezul Noptii vor evolua orchestre de camera, cu abordari speciale, fie prin pozitionarea repertoriului, fie prin formula de concert. La Cetra D’Orfeo, Europa Galante, cei 12 violoncelisti ai Berliner Philharmonic, Orchestra of The Age of Enlightment, Corul si orchestra baroca din Freiburg sunt doar cateva dintre numele care vor putea fi ascultate in seria nocturnelor de la Ateneu.

Citeste si :  FESTIVALUL PUPPETS OCCUPY STREET, EDIŢIA A IV – A, AIR EDITION, CRAIOVA, 25 AUGUST – 1 SEPTEMBRIE 2017

* Seria Muzica secolului XXI va prezenta concerte care includ compozitii ale unor autori contemporani, lucrari consacrate si prime auditii.

„Orchestre rafinate – cum sunt Ensemble Linea, Britten Sinfonia, New European Ensable alaturi de experimentata Orchestra Filarmonica ‘George Enescu’, de Camerata Regala sau orchestrele Filarmonicilor din Sibiu, Bacau, Targu Mures – abordeaza piese cu sonoritati actuale in interpretari valoroase, pline de maturitate. In aceasta serie sunt cuprinsi si solisti tineri exceptionali, cum sunt castigatorul sectiunii de vioara a Concursului International ‘George Enescu’, editia 2018, Vikram Sedona, Ybai Chen, laureat al sectiunii violoncel al Concursului Enescu, din acelasi an, Ziyu He castigator al sectiunii vioara a Concursului International „Menuhin” in 2017″, se precizeaza in comunicat.

Citeste si :  Festivalul Lubenitei - prima editie in acest an !

Editia 2019 a Festivalului ‘Enescu’ se va derula in mai multe orase din tara – Sibiu, Cluj, Timisoara, Iasi, Bacau, Targu Mures, Targoviste fiind centrele in care publicul va avea ocazia sa intalneasca, sub egida festivalului, artisti internationali concertand impreuna cu ansambluri si orchestre locale.

Achizitionarea biletelor pentru aceste spectacole se va face local sau, asa cum este cazul evenimentelor din Cluj si Sibiu, prin intermediul www.eventim.ro si al altor parteneri. Anunturile de punere in vanzare se vor face in perioada urmatoare.

In festival vor avea loc evenimente speciale, cum este MozartWeek in Residence, o serie de spectacole adusa de la Salzburg, care propune o incursiune inedita in opera lui Mozart, o exceptionala combinatie de mijloace artistice, care mentine contemporana opera marelui compozitor. Biletele pentru aceasta serie de spectacole vor putea fi achizitionate individual, prin Eventim.

Lasa un comentariu aici !

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.