Au inceput probele de aptitudini si verificare a cunostintelor de limba moderna

0
238
 Au inceput probele de aptitudini si verificare a cunostintelor de limba moderna
Au inceput probele de aptitudini si verificare a cunostintelor de limba moderna

In perioada 16-18 mai 2018, in vederea admiterii la liceu,1789 elevi de clasa a VIII-a vor sustine probele de aptitudini si verificare a cunostintelor de limba moderna.
Astazi, 16 mai 2018, au inceput la Colegiul ”Stefan Odobleja” probele de verificare a cunostintelor de limba moderna, cu sustinerea probei la limba si literatura engleza. Pentru sustinerea acestei probe s-au inscris 839 elevi.
In conformitate cu art. 4 alin.2 din O.M.E.N. nr. 4794/31.08.2017 “candidatii care promoveaza, pe parcursul invatamantului gimnazial, examene cu recunoastere internationala pentru certificarea competentelor lingvistice in limbi straine pot solicita recunoasterea si echivalarea rezultatelor obtinute la aceste examene cu proba de verificare a cunostintelor de limba moderna pentru admiterea in clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulatie internationala”. In judetul Dolj, echivalarea rezultatelor s-a realizat astfel:
249 candidati si-au echivalat proba de limba engleza
11 candidati si-au echivalat proba de limba franceza
7 candidati si-au echivalat atat proba la limba engleza cit si proba la limba franceza.
Desfasurarea acestor probe, organizata de ISJ Dolj, a inceput astazi, 16 mai 2018 si se va realiza pana la data 18 mai 2018, in urmatoarele centre:
Colegiul National Pedagogic ”Stefan Velovan” Craiova, profil pedagogic;
Liceul De Arte „Marin Sorescu” Craiova, profil artistic;
Liceul Teologic Adventist Craiova, profil teologic teologie adventista;
Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Grigorie Teologul” Craiova, profil teologic teologie ortodoxa;
Colegiul Tehnic Energetic Craiova, profil sportiv, pentru fotbal;
Colegiul National “Nicolae Titulescu” Craiova, profil sportiv, pentru volei;
Liceul Cu Program Sportiv ”Petrache Triscu” Craiova, profil sportiv, pentru scrima;
Clubul Sportiv Scolar(str. Gh. Doja nr. 1), profil sportiv, pentru handbal si baschet;
Clubul Sportiv Scolar (str. N. Titulescu nr. 22 A), profil sportiv, pentru tenis de masa;
Facultatea de Educatie Fizica si Sport (str. Brestei nr.156), profil sportiv, pentru atletism.
1182 candidatii au optat pentru clasele cu predare in mod bilingv. Acestia vor sustine probele de verificare a cunostintelor la limbile moderne in perioada 16-18 mai 2018, la Colegiul ”Stefan Odobleja” Craiova.
Candidatii care opteaza pentru clasele cu predare in mod bilingv vor participa la repartizarea computerizata si vor putea completa optiuni daca au sustinut probe de verificare a competentelor lingvistice si au obtinut cel putin nota 6,00.
Pentru probele de aptitudini, la profilul invatator-educator, rezultatul fiecarei probe se apreciaza cu “admis” sau “respins”. Respingerea la o proba atrage dupa sine obtinerea calificativului ”respins” la probele de aptitudini.

Citeste si :  SURSE: In casa lui Gheorghe Dinca s-ar fi gasit probe in urma analizelor ADN privind existenta a trei victime.

Candidatii inscrisi la Colegiul National Militar ”Tudor Vladimirescu” sustin in data de 18 mai o proba eliminatorie cu durata de 3 ore, care consta intr-un test grila de evaluare a cunostintelor la disciplinele Limba si literatura romana, Geometrie si Algebra. Sunt declarati ”ADMIS” la proba eliminatorie, candidatii care obtin la testul grila cel putin nota 6,00. Notele obtinute de acestia se iau in considerare la calculul mediei finale de admitere. Candidatii care au obtinut la testul de tip grila mai putin de nota 6,00 sunt declarati ”RESPINS”si urmeaza sa participe la evaluarea nationala si repartizarea computerizata in institutiile de invatamant existente in reteaua scolara.
Cu exceptia C.N. Stefan Velovan, unde rezultatul fiecarei probe se apreciaza cu “admis” sau “respins”, la celelalte unitati de invatamant unde s-au sustinut probe de aptitudini, rezultatele la probele de aptitudini se iau in calcul la media finala de admitere.
Comunicarea rezultatelor la probele de aptitudini se va face in data de 22 mai 2018.
Comunicarea rezultatelor finale, in urma contestatiilor la probele de aptitudini, acolo unde metodologia permite acest lucru, se face in data de 25 mai 2018.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.