Home » Politica » Politica National » Augustin Zegrean explica de ce nu este posibil marele plan al PSD, prin care este scos din joc Iohannis

Augustin Zegrean explica de ce nu este posibil marele plan al PSD, prin care este scos din joc Iohannis

Augustin Zegrean explica de ce nu este posibil marele plan al PSD, prin care este scos din joc Iohannis

Augustin Zegrean explica de ce nu este posibil marele plan al PSD, prin care este scos din joc Iohannis

Presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Eugen Nicolicea, a avansat o ipoteza care arunca jocul politic in aer. Nicolicea a explicat ca Parlamentul l-ar putea suspenda pe Iohannis, presedintele Senatului merge la Cotroceni, semneaza revocarea Laurei Codruta Kovesi, iar apoi, Parlamentul retrage Hotararea de demitere, Iohannis revine la Cotroceni si referendumul de suspendare nu mai are loc.
Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a explicat, ca nu este posibil un astfel de scenariu pentru ca articolul 95, alineat 3 din Constitutie este imperativ si impune organizarea referendumului de suspendare, pentru ca in acest fel se afla care este vointa populara.

Citeste si :  Presedintele Iohannis, despre ce se va intampla cu romanii din Marea Britanie dupa Brexit

”Eu cred ca glumeste, cred ca v-a aruncat o coaja de banana sa vada daca alunecati pe ea. Procedura de suspendare este prevazuta in Constitutie, ea nu este o joaca. In Constitutie scrie clar ca dupa suspendarea presedintelui se merge la referendum. Nu se poate fara exprimarea vointei populare.

Eu stiu de unde s-a inspirat acest domn, moldovenii fac acest lucru, isi dau jos presedintele o saptamana, apoi il pun la loc, dar acolo Curtea Constitutionala il suspenda si cred au o prevedere speciala in acest sens.

Citeste si :  ALDE DOLJ: ESTE NEVOIE DE O DISCUTIE INTRE CONDUCEREA PARLAMENTULUI SI CONDUCEREA BNR

In cazul unei proceduri de suspendare, cel mai mult conteaza vointa populara, pentru ca tocmai de aceea s-a scris in Constitutie ca poporul alege presedintele.

Daca suntem o tara, un regim constitutional, un astfel de scenariu nu este posibil absolut deloc. Asa, suspendam Constitutia si devenim orice altceva, dar nu un o tara guvernata de Constitutie si legi.

Eu am sa va rog sa cititi Articolul 95, aliniatul 3 din Constitutie: ”(3) Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.”

Acest articol din Constitutie nu lasa niciun loc de interpretare, este un text imperativ”, a declarat Augustin Zegrean

Lasa un comentariu aici !

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.