Autobuzele şi tramvaiele noi vin la RAT Craiova!

0
588

Maine are loc sedinta Consiliului Local Craiova in care principalul subiect este RAT Craiova..
Autobuzele şi tramvaiele noi vin la RAT Craiova la pachet cu biletele mai scumpe dar si alta organigrama.

Zece din cele 17 tramvaie noi produse de firma poloneză Pesa vor intra pe trasee începând cu 15 martie, restul urmând să fie furnizate până la sfârşitul lunii mai. Alte 30 de autobuze electrice cumpărate de la firma turcă BMC vor ajunge în Bănie până la sfârşitul lunii iulie, după cum susţine RAT, şi vor completa flota societăţii.

Sedinta Consiliului Local Craiova are 10 puncte iar RAT Craiova ocupa primele 7 pozitii…

„În ședința extraordinară de mâine a Consiliului Local o să fie date în administrare și automat în exploatare primele 10 tramvaie din totalul de 17 tramvaie care au fost contractate pentru municipiul Craiova. Sunt tramvaie de ultimă generație, dotate cu aer condiționat, cu climatizare Wifi și în același timp condiții moderne de transport. Ca și variantă de plată de tramvaie sunt montate pos-uri unde cetățenii pot să plătească cu cu orice card bancar. Există validatoare pentru cartele, acelea care se încarcă tip abonament sau tip bilet și o să mai mergem o perioadă și cu acele compostare pentru biletele, polite pe hârtie.”, a declarat directorul Regiei Autonome de Transport Craiova, Marcel Tănăsescu pentru Radio Oltenia despre cele 10 tramvaie…

„Am făcut tot posibilul ca să menținem prețul abonamentului, adică nu am majorat costul abonamentului care este de 100 lei în momentul de față și l-am menținut la 100 lei, însemnând că se poate circula pe toate mijloacele de transport din municipiul Craiova de către persoana care achiziționează acel abonament. Și da, într-adevăr, avem ca și propunere pentru ședința extraordinară de mâine creșterea biletului de la 2,50 lei la 3 lei. Având în vedere toate creșterile legate de combustibil, energie, piese, avem această majorare, într-adevăr de la 2,50 lei la 3 lei pentru un bilet de călătorie.”,a declarat directorul Regiei Autonome de Transport Craiova, Marcel Tănăsescu conform sursei citate, despre cresterea pretului biletului …

„RAT SRL propune pentru anul 2023 un număr de 865 posturi, din care 837 posturi de execuţie şi 28 posturi de conducere“. „Se modifică organigrama, iar structura propusă pentru anul 2023 aduce modificări faţa de cea aprobată în anul 2020, rezultate din înfiinţarea unui număr de 80 posturi, precum şi din desfiinţarea unor posturi vacante existente în cadrul unor structuri ale căror activităţi nu impun ocuparea acestora în anul 2023 şi care vor fi înfiinţate în cadrul altor departamente unde este necesară creşterea numărului de posturi“, se explică în nota de fundamentare a societăţii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.