Autoritatile au blocat plecarea fetitei Sorina din Romania

0
193

Autoritatile au blocat plecarea fetitei Sorina din Romania 1Cazul fetitei din Mehedinti a luat amploare destul de mare .
In urma protestului de la Craiova autoritatile intervin tot mai puternic. Atat ministrul Justitiei, Ana Birchall, cat si procurorul general, Bogdan Licu, au luat atitudine in acest caz.

Eu regret si mi-am si cerut scuze pentru ca am asistat la asa ceva, nu este permis, nu voi tolera niciodata un asemenea abuz. Nu am cuvinte, e ceva la care nu-mi doresc sa mai asist vreodata, a declarat ministrul Justitiei, Ana Birchall.

Procurorul general al Romaniei, Bogdan Licu, considera ca statul trebuie sa protejeze drepturile minorei.

Citeste si :  Toader va propune vineri revocarea sefei DNA!

In calitate de procuror general, nu tolerez abuzuri. Inca de vineri, in cadrul Sectie de investigarea a infractiunilor din justitie, a fost constituit un dosar penal ce are ca obiect cercetarea imprejurarilor prezentate in mass-media. Pana in acest moment, nu am vrut sa facem cunoscut acest lucru din motive ce tin de managementul dosarului, dar va pot informa acum pentru ca la aceasta ora, la Parchetul Curtii de Apel Craiova, a ajuns o echipa formata din procurori si ofiteri de politie judiciara din cadrul SIJ. In cadrul acestui dosar, vor fi verificate toate faptele care au condus la aceasta situatie nefericita. Exameninez, in acest moment, toate posibilitatile pe care mi le ofera legea pentru a ma asigura ca acelui copil ii sunt restabilite si respectate legile. Codul de procedura civila ofera Ministerului Public calitatea procedurala de a actiona in numele minorei Sorina si eu consider ca nu trebuie sa paraseasca teritoriul tarii pana cand nu exista garantii depline ca se va face in conditii de siguranta fizica si psihica, a declarat Bogdan Licu.

Autoritatile au blocat plecarea fetitei Sorina din Romania 2

Procurorul Mihaela Iorga Moraru a fost trimisa la Craiova pentru investigarea tuturor circumstantelor iar Bogdan Licu a asigurat ca Sorina nu va parasi tara pana nu va exista certitudinea ca sunt asigurate drepturile si integritatea ei fizica si psihica.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.