
Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a declarat astăzi, la Craiova, că autostrada Craiova-Piteşti, care va include şi centurile ocolitoare Balş şi Slatina, se va realiza din fonduri structurale până în anul 2020, iar pe 1 noiembrie va fi lansată licitaţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic.
Acesta a participat la masa rotundă cu tema “Infrastructura de transport, principala provocare a industriei auto” organizată de firma Ford şi Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), transmite Agerpres.
Reprezentanţii Ford au solicitat autorităţilor de la Bucureşti un termen limită pentru o reţea de autostrăzi, pentru a-şi putea desfăşura activitatea de producţie în România.
Potrivit lui Sorin Buşe, la centura Balş, licitaţia va începe tot pe 1 noiembrie, iar CNADNR şi-a asumat această lucrare în regie proprie.
„Am lucrat la o aliniere a nevoilor Ford și a priorităților, iar astăzi am venit cu nişte răspunsuri concrete, nu numai pentru Ford, ci și pentru Craiova, pentru Oltenia, pentru regiune. Mi-a făcut și îmi face plăcere să vă confirm astăzi că licitația pentru autostrada Pitești-Craiova va fi lansată pe 1 noiembrie și prevede ca această autostradă să fie finalizată conform masterplanului, în 2020. De asemenea, răspunzând nevoilor Ford, o să anticipăm lucrările la centurile ocolitoare Balș și Slatina, care o să facă parte din autostradă. La centura Balș, din nou, licitația va începe pe 1 noiembrie. Interesanat este că CNADNR sau viitorul CNAIR și-a asumat această lucrare în regie proprie și din cauza aceasta va fi terminată într-un timp record de doi ani. Centura Slatina este puțin mai complicată datorită podului peste Olt, licitația va începe la 1 noiembrie, lucrarea va fi finalizată în 2019. Mai există o listă întreagă de drumuri naționale aici care sunt în construcție și în fază de finalizate, nu o să le enumerez acum, dar vor fi finalizate în cursul acestui an sau în anul viitor. De asemenea, am anunțat lucrări de ameliorare a infrastructurii feroviare, am studiat împreună cu Ford crearea unui punct multimodal, studiem punctul de la Ișalnița, cu partenerii noștri, și niște măsuri concrete de fluidizare a traficului începând de la Curtici și până la Craiova, care vor fi implementate, unele dintre ele, chiar în termen foarte scurt, de două luni. Bineînțeles că sunt și măsuri cu termen mediu și cu termen lung care țin de reabilitarea și de refacerea căilor ferate. Chiar în zona Craiovei vorbim despre 15 poduri și podețe care limitează viteza, care sunt în curs de a fi reparate și asta vorbesc cu orizont de finalizare în anul viitor, deci cam într-un an de zile ”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.
Potrivit Master Planului General de Transport aprobat ieri în Guvern, autostrada Craiova – Piteşti va avea o lungime de 124 de kilometri şi va costa circa 900 milioane euro.
Views: 0