Avertisment incendiar din PSD dupa izbucnirea Corinei Cretu.

0
153
Avertisment incendiar din PSD dupa izbucnirea Corinei Cretu.
Avertisment incendiar din PSD dupa izbucnirea Corinei Cretu.

Victor Bostinaru, europarlamentar membru al Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European , a caracterizat afirmatia facuta luni de Comisarul european Corina Cretu drept una politica, dandu-i partial dreptate si a aparat Guvernul de la Bucuresti subliniind ca daca Romania nu aplica cu proiecte mature pentru finantare europeana este de frica DNA-ului, o frica de asumare a responsabilitatilor.

Bostinaru, a declarat marti, la Bruxelles, in timpul unei intalniri cu jurnalisti romani: „Trebuie citita (afirmatia, n.r.) intr-un registru politic. A fost usor surprinzatoare si nefireasca si, probabil, rezultatul unei anume dispute care imi scapa. Nu am discutat nici cu una, nici cu cealalta dintre cele doua parti. Nu ascund: Guvernul de la Bucuresti trebuie sa faca mai mult si mai repede. E o dramatica si profunda criza de timp pentru a pregati proiecte mature care sa fie eligibile si finantabile de Comisia Europeana. Pe de alta parte, doamna comisar stie foarte bine cauzele care au generat aceasta intarziere – adoptarea extrem de tarzie a legislatiei privind politica de coeziune”.

Citeste si :  Mesaj anti-PSD de la 4000 de metri inaltime

El a spus ca 2016 a fost „anul zero Ciolos” in ceea ce priveste absorbtia fondurilor, iar in 2017 au fost acreditate institutiilor de management care ar fi trebuit acreditate in 2016, si in a doua jumatate a lui 2017 au inceput depunerile de proiecte.

Europarlamentarul motiveaza lipsa lor prin frica de DNA la nivel institutional, pe controalele facute de Curtea de Conturi si hatisul birocratic.

„Este o operatiune tipic romaneasca ce trebuie sa se incheie. Doamna comisar ar fi trebuit sa isi nuanteze declaratia inclusiv privind motivatiile acestor intarzieri. Stie despre ce e vorba. La Bucuresti exista o paralizie a semnatului documentelor, ca nu cumva DNA-ul sa bata la usa. Este o frica teribila. Daca nu semnezi, nu gresesti. Institutional, oamenii sunt ingroziti ca trebuie sa isi asume raspunderea in ceea ce priveste semnarea unor contracte cu finantare europeana. Este un handicap pe care ni-l cream noi, inclusiv cu controalele de la Curtea de Conturi, cu excesul de birocratie pe care Guvernul il solicita. Hatisul in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene este, probabil, cel mai mare din UE”, a completat Bostinaru.

Diplomatul spune ca Guvernul trebuie sa desfaca acest hatis si ca trebuie o colaborare la nivelul autoritatilor.

Citeste si :  COMUNICAT DE PRESA AL PNL: POZIȚIA COMISIEI EUROPENE ÎN PRIVINȚA ATACURILOR LA SISTEMUL JUDICIAR DIN ROMÂNIA CERTIFICĂ IRESPONSABILITATEA LIDERILOR PSD-ALDE

„Guvernul de la Bucuresti, oricum am da-o, are responsabilitatea lui in aceasta intarziere”, a concluzionat el.

Cu toate ca accepta faptul ca nu exista suficiente proiecte, Victor Bostinaru a spus ca Romania a fost laudata ca este tara cu cea mai scazuta coruptie privind banii europeni.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.