Avertizare ISU : Gelul antibacterian ținut în mașină devine bombă cu ceas

0
345

Gelul antibacterian pe care cei mai mulți șoferi îl au în mașină conține substanțe inflamabile, care îl transformă într-o adevărată bombă cu ceas. Specialiștii avertizează că este extrem de periculos ca oamenii să țină în autoturism recipiente care conțin substanțe inflamabile sau se află sub presiune.

Pe perioada verii, temperatura din mașină, atunci când este lăsată în soare, poate ajunge și la 60 de grade. Inspectoratul pentru situații de urgență a transmis un mesaj în care avertizează cetățenii să scoată imediat aceste obiecte periculoase din mașină, întrucât există pericolul de explozie.

Majoritatea șoferilor obișnuiesc să uite aceste obiecte inflamabile în mașină mai mult timp, de aceea autoritățile îndeamnă oamenii să-și facă curat în autoturism înainte de a pleca la drum.

„Tuburile de deodorant se pot deforma la căldură excesivă, iar conținutul de aerosoli devine extrem de periculos în aceste condiții. La temperaturi ridicate, brichetele devin adevărate surse de risc, provocând deteriorarea parbrizului sau a banchetelor. Gelul antibacterian, frecvent utilizat în această perioadă, conține substanțe care la temperaturi ridicate fac ca recipientul să explodeze”, se arată într-o postare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Atunci când vremea este caniculară este important ca șoferii să ia măsuri pentru a răcori eficient interiorul mașinii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.