Avioane Craiova S.A. a fost invitată să participe la modernizarea a zece avioane-şcoală

0
244

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu şi Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, au anunţat că doresc să intensifice colaborarea dintre armată şi industria de apărare românească, fapt ce a dus ca MAPN să transmită către Avioane Craiova S.A. invitaţia de participare la procedura de atribuire prin negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare, organizată în vederea atribuirii contractului de furnizare a produsului “Revitalizarea şi modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard din dotarea Ministerului Apărării Naţionale în configuraţia IAR-99 SM”.

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, a declarat: “Am decis şi am hotărât împreună cu Prim-Ministrul şi ministrul apărării ca industria de apărare deţinută de statul român sau privată să fie implicată în procesul de înzestrare a armatei, iar cât mai mult din acel 2% din PIB să se ducă spre industria de apărare românească. O să vedeţi că industria de apărare îşi va schimba faţa şi va putea să producă la nivelul tehnologic cerut de armata română”.

Modernizarea prevede transformarea aeronavelor în avioane şcoală şi de antrenament pentru piloţii care vor zbura pe F-16.

Prin lansarea invitaţiei de participare către Avioane Craiova S.A., Ministerul Apărării Naţionale respectă orientarea strategică asumată în implementarea programelor majore de înzestrare, de angajare, la nivelul maxim posibil, a resurselor industriei de apărare din România.

Programul de revitalizare şi modernizare a 10 avioane IAR-99 Standard din dotarea Forţelor Aeriene Române la varianta IAR-99 SM (Standard Modernizat) are ca obiectiv realizarea capabilităţii aeriene de şcoală şi antrenament pentru pregătirea avansată a piloţilor în vederea trecerii la zborul pe aeronavele F-16 operate de aviaţia militară română, precum şi menţinerea capabilităţii aeriene de sprijin aerian apropiat şi intervenţia împotriva ţintelor aeriene de viteză mică.

AVIOANE CRAIOVA SA este o companie din portofoliul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri,  fondată în scopul producerii şi furnizării de avioane militare pentru Forţele Aeriene Române. Capabilităţile companiei acoperă un domeniu larg de activităţi de inginerie şi proiectare, mentenanţa produsului, testare, proiectare şi execuţie de scule şi verificatoare, fabricaţie de aeronave şi subansamble structurale şi suport produs.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.