>
Home » Politica » Politica National » Avocatul confirma intentia lui Radu Mazare de a cere azil politic in Madagascar

Avocatul confirma intentia lui Radu Mazare de a cere azil politic in Madagascar

Traian Barbacioru, avocatul lui Radu Mazare, confirmă intenția fostului primar al Constanței de a cere azil politic în Madagascar, țară unde Mazare a plecat, de Crăciun.

Avocatul lui Radu Mazare a declarat, în direct la Antena 3, că motivele plecării fostului edis au fost deja expuse în scrisoarea trimisă de Radu Mazăre autorităților române.

Traian Barbacioru a mai spus că fostul primar al Constanței nu avea interdicția de a pleca din țară, singura sa obligație fiind aceea de a se prezenta la secția de Poliție, pentru controlul judiciar.

„Evident că poate fi una dintre variante. Din perspectiva apărării, sunt două variante legale: Ar putea cere Parchetul emiterea unui mandat de arestare preventivă sau instanța din oficiu să pună în discuție acest mandat. E foarte important să subliniem, domnul Radu Mazăre nu a fugit din țară, nu avea interdicție, dânsul nu se asunde a precizat locul unde se află, mai departe rămâne la latitudinea autorităților române dacă vor trimite mandat de arestare. Nu există o hotărârîre definitivă”, a declarat avocatul Tiberiu Bărbăcioru, la Antena 3.

„Domnul Radu Mazare a fost audiat, ne așteptăm să se propună un mandat de arestare. Dar nu va rezolva și nu va dinamiza procesul penal. Singura obligație era de a se prezenta la poliție pentru a justifica prezența sa în țară în apropierea termenelor de judecată. Prezența inculpatului în fața instanței nu este obligatorie. Nu are un impediment ca procesul penal să-și urmeze cursul”, a mai spus ăpărătorul lui Mazare, care a confirmat că fostul edil a cerut azil politic în Madagascar.

Judecătorii de la ICCJ ar putea decide miercuri arestarea în lipsă a lui Radu Mazăre. Instanța supremă urmează să stabilească dacă va analiza situaţia fostului edil înainte de 23 ianuarie.

Magistraţii de la instanţa supremă au fost sesizaţi de organele de poliţie cu privire la plecarea lui Radu Mazăre din ţară. Ei vor stabili, după terminarea zilelor libere prilejuite de trecerea în noul an, dacă vor dispune arestarea în lipsă a lui Mazăre.

Judecătorii vor decide dacă iau în discuţie situaţia fostului edil înainte de primul termen din dosarul în care Mazăre avea instituit controlul judiciar. Acesta este fixat pentru data de 23 ianuarie.

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !
Citește articolul precedent:
Noi bancnote si monede, lansate in 2018. Coroana de Otel, din nou pe stema

Banca Națională a lansat, luni, noi bancnote și monede care includ noua stemă a țării, cu Acvila de aur încoronată...

Închide