Azi este Ziua internationala a jazzului

0
261

Azi este Ziua internationala a jazzului 1UNESCO a ales Australia pentru editia din acest an, insa evenimentul este marcat in peste 190 de tari. Ziua internationala a jazzului este celebrata si in Romania, in mai multe orase, prin organizarea de intruniri, concerte si festivaluri.

In intreaga lume, vor avea loc o serie de spectacole de muzica de jazz, programe educationale la care si-au anuntat participarea numerosi maestri de jazz, ce vor fi sarbatoriti.

Evenimentele dedicate zilei culmineaza cu “All-Star Global Concert” din Melbourne, Australia, ce aduna peste 30 de artisti renumiti la nivel mondial, printre care Herbie Hancock (SUA), James Morrison (Australia), Cieavash Arian (Iran), William Barton (Australia), Igor Butman (Federatia Rusa), Eli Degibri (SUA), transmite agerpres.ro.

Citeste si :  Klaus Iohannis, mesaj transant pentru SUA

Concertul va fi difuzat pe YouTube si Facebook, de catre Organizatia Natiunilor Unite si UNESCO pentru milioanele de spectatori din intreaga lume.

O serie de spectacole de jazz si programe de outreach vor avea loc si in Adelaide, Mount Gambier, Sydney, Perth si in alte orase australiene.

Ziua internationala a jazzului se incheie cu Festivalul de tineret “Generatii in Jazz” din Mount Gambier, care va avea loc in sudul Australiei.

Citeste si :  Handbal masculin: Nationala de handbal masculin a Romaniei joaca azi ! Hai sa fim al optulea jucator !

Pe 11 noiembrie 2011, UNESCO a proclamat data de 30 aprilie Ziua internationala a jazzului.

Jazzul este un stil unic de muzica, care isi are originea in sudul Statelor Unite, cu radacini si in traditiile muzicale africane si cu influente europene. El a devenit o forma de arta internationala, care evolueaza continuu, traversand globul, inspirandu-se din muzica tarilor si regiunilor pe care le strabate.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.