Home » Jurnal de Craiova » Azi sarbatorim pe Sfanta Mare Mucenita Christina (Cristina)

Azi sarbatorim pe Sfanta Mare Mucenita Christina (Cristina)

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sfanta Mare Mucenita Christina (Cristina)

Sfanta Mare Mucenita Christina (Cristina)

Sfanta Mare Mucenita Christina se tragea din Tirul Siriei, fiica unui oarecare Urban Stratilatul (pe la anul 200 d.Hr.). Tatal ei i-a construit un turn si a așezat-o în el. I-a făcut chiar și statui de idoli din aur și argint și i-a poruncit să jertfească acestora. Ea însă cunoscând că nu pot fi acestea dumnezei, le-a sfărâmat pe toate în mii de bucăți, pe care le-a împărțit săracilor. Pentru aceste fapte ale ei, Sfânta a fost supusă la chinuri de însuși tatăl ei, iar apoi a fost închisă.

În închisoare au lăsat-o flămândă, să moară de foame, însă îngerul Domnului îi aducea mâncare și i-a tămăduit toate rănile. Apoi au aruncat-o în mare, unde a primit Sfântul Botez de la Însuși Domnul Hristos, iar un înger al Domnului a scos-o nevătămată pe uscat.

Îndată ce s-a aflat că a fost salvată, tatăl ei a poruncit să fie aruncată din nou în închisoare. Însă în noaptea care a urmat, tatăl ei a murit, iar locul lui a fost luat de un anume Dion. Acesta a adus-o pe muceniță în fața judecății, iar acolo, înaintea tuturor, Sfânta și-a mărturisit credința. Îndată însă, Dion a turbat de furie și a poruncit să înceapă chinurile.

În timpul chinurilor, mulți au crezut în Hristos. După Dion, a venit stratilat [grad militar echivalent celui de general] un anume Iulian. Acesta a aruncat-o pe Christina într-un cuptor încins, apoi într-o cușcă plină cu șerpi veninoși, care în loc să o muște îi lingeau picioarele, apoi i-au tăiat sânii din care a curs lapte în loc de sânge și i-au tăiat și limba. Toate aceste chinuri martirice le-a îndurat cu răbdare și la sfârșit și-a dat duhul fiind împunsă cu sulițele, luând cununa muceniciei.

Cu aceasta ocazie echipa Jurnal de Craiova ureaza celor ce port acest nume   La multi ani !


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Tenis : Irina Begu si Raluca Olaru au castigat trofeul BRD Bucharest Open in proba de dublu

Treizeci de minute atât a avut Irina Begu la dispoziție pentru a trăi bucuria câștigării trofeului de la simplu și...

Închide