Bacalaureat 2019 : Proba la alegere a a profilului si specializarii a fost cu probleme pentru 8 elevi din Filiasi

0
302

Astazi, 04.07.2019, s-a desfasurat proba la alegere a a profilului si specializarii – Ed) din cadrul examenul national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019. In functie de filiera, profil si specializare, candidatii au optat pentru una dintre disciplinele cuprinse in urmatoarele doua grupe:
fizica, chimie, biologie sau informatica – pentru profilul real din filiera teoretica, pentru profilul tehnic si profilul resurse naturale si protectia mediului din filiera tehnologica si pentru profilul militar din filiera vocationala;
geografie, filosofie, logica si argumentare, economie, psihologie si, dupa caz, sociologie – pentru profilul umanist din filiera teoretica, pentru profilul servicii din filiera tehnologica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala (mai putin militar).

In judetul Dolj, in urma finalizarii probei, s-au centralizat urmatoarele date:

Citeste si :  Bacalaureat 2019 : In prima zi 2 elevi au fost eliminati din bac !

4129 candidati inscrisi sa sustina proba:
3913 candidati prezenti: anatomie si fiziologie umana, genetica si ecologie umana – 958, biologie vegetala si animala – 488, chimie – 36, economie – 24, filosofie – 1, fizica – 255, geografie – 958, informatica – 155, logica, argumentare si comunicare – 951, psihologie – 34, sociologie – 53.
94,77 % procent de prezenta

299 candidati si-au echivalat proba

Opt elevi de la Liceul Dimitrie Filiseanu din orasul Filiasi, Dolj, au dat astazi de doua ori examen la proba optionala a profilului. Candidatii erau inscrisi pentru proba la matematica-informatica, dar au primit variantele pentru stiintele naturii. Cei opt candidati au reintrat in sala de examen pentru a doua oara, pentru a sustine proba cu un subiect de rezerva.

Citeste si :  Bacalaureat 2019 : A doua zi de BAC pentru absolventii de liceu

„Dupa finalizarea probei, au semnalat greseala, iar comisia de examen a remediat aceasta eroare. A fost vorba o eroare materiala. Proba se desfasoara in conditii reale de examen, candidatiilor asigurandu-li-se apa si tot ce au nevoie pentru a-si putea desfasura proba in cele mai bune conditii. Inspectoratul Scolar va demara o ancheta pentru a se vedea ce s-a intamplat in aceea unitate”, a declarat Nicoleta Litoiu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Dolj.

“M-am descurcat si prima oara si acum, sper sa fie bine. Cei din comisie au reactionat si am convenit sa reluam proba cu subiectul de rezerva. Pot spune ca sunt doar obosit, dar nu si dezamagit, a fost o eroare”, a declarat unul dintre candidati.

Citeste si :  Bac 2019 : Elevii au sustinut proba orala la limba si literatura romana

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00-16:00.
Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 13 iulie.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:
sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;
obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.