BACALAUREAT 2019. Sesiunea a doua a Bacalaureatului incepe cu proba scrisa la limba romana

0
80

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat incepe miercuri cu proba scrisa la limba si literatura romana, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. Pe 22 august, elevii din partea minoritatilor nationale vor sustine proba scrisa la limba si literatura materna.

Proba obligatorie a profilului va fi sustinuta pe 23 august iar pe 26 august – proba la alegere a profilului si specializarii.

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A) se desfasoara in zilele de 27 august si 28 august, fiind urmata de evaluarea competentelor in limba materna (proba B) in 29 august. Evaluarea competentelor digitale (proba D) are loc in zilele de 30 august si 2 septembrie, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) este programata in zilele de 2 si 3 septembrie.

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 3 septembrie (pana la ora 12,00). In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 12,00 si 16,00.

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 7 septembrie.

Citeste si :  Evaluare Nationala 2019 : Azi a avut loc a doua proba scrisa a Examenului de Evaluare Nationala

Astazi este programat sa fie sustinuta proba scrisa la limba si literatura romana, la care sunt asteptati 676 candidati.
Examenul va continua cu proba obligatorie a profilului (892 candidati), in data de 23 august iar in data de 26 august: proba la alegere a profilului si specializarii (746 candidati).

Probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se vor desfasura astfel:
-27 – 28 august: evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A (144 candidati);
-30 august – 2 septembrie: evaluarea competentelor digitale – proba D(148 candidati)
-2 – 3 septembrie: evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C (152 candidati);
Probele se vor desfasura in cele trei centre de examen constituite la nivelul judetului Dolj: Colegiul National ”Gh. Chitu” Craiova, Colegiul Tehnic Energetic Craiova, Liceul ”Traian Vuia” Craiova.
Pentru aceasta sesiune s-au inscris 1302 candidati.

Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face intre orele 7,30 – 8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Citeste si :  Bac 2019 : Elevii au sustinut proba orala la limba si literatura romana

Pentru rezolvarea subiectelor candidatii vor trebui sa foloseasca numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor – doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita de asistenti.

BAC 2019, sesiunea a doua. Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere audio-video, precizeaza MEN.

Nu este permis accesul cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. Candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. Cei surprinsi in astfel de situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului, informeaza Ministerul Educatiei.

Citeste si :  Evaluarea Nationala 2019 : Absolventii clasei a VIII-a au sustinut proba la Limba romana

MEN pune la dispozitie linia Telverde (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibila in perioada 21 – 22 august, respectiv luni, 26 august, intre orele 8,00 – 16,00, iar vineri, 23 august, intre orele 8,00 – 14,00.

BACALAUREAT 2019, sesiunea a doua. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sa sustina toate probele scrise si sa obtina nota 5 la fiecare dintre acestea; sa obtina media 6 cel putin la probele scrise.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.