BACALAUREAT 2019 Toamna. Sesiunea de toamna a Bacalaureatului a inceput. CALENDARUL examenelor!

0
128

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat incepe miercuri cu proba scrisa la limba si literatura romana, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

BACALAUREAT 2019 Toamna. Sesiunea de toamna a Bacalaureatului. Pe 22 august, elevii din partea minoritatilor nationale vor sustine proba scrisa la limba si literatura materna.

Proba obligatorie a profilului va fi sustinuta pe 23 august iar pe 26 august – proba la alegere a profilului si specializarii.

BACALAUREAT 2019 Toamna. Sesiunea de toamna a Bacalaureatului. Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A) se desfasoara in zilele de 27 august si 28 august, fiind urmata de evaluarea competentelor in limba materna (proba B) in 29 august. Evaluarea competentelor digitale (proba D) are loc in zilele de 30 august si 2 septembrie, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) este programata in zilele de 2 si 3 septembrie.

BACALAUREAT 2019 Toamna, sesiunea a doua. Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 3 septembrie (pana la ora 12.00). In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 12.00 si 16.00.

Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 7 septembrie.

Peste 43.500 de candidati s-au inscris in cea de a doua sesiune din acest an a examenului de Bacalaureat. Din totalul celor inscrisi, peste 28.700 de candidati provin din promotia 2018 – 2019, iar peste 14.800 de candidati sunt din promotiile anterioare.

Citeste si :  BACALAUREAT 2019. Sesiunea a doua a Bacalaureatului incepe cu proba scrisa la limba romana

Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face intre orele 7.30 – 8.30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Sesiunea de toamna a Bacalaureatului. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Pentru rezolvarea subiectelor candidatii vor trebui sa foloseasca numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor – doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita de asistenti.

BACALAUREAT 2019 Toamna. Sesiunea de toamna a Bacalaureatului. Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere audio-video, precizeaza MEN.

Nu este permis accesul cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

BAC 2019 Toamna. Sesiunea de toamna a Bacalaureatului. Candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.

Citeste si :  Bacalaureat 2019 : Sesiunea din toamna a continuat cu proba obligatorie a profilului

BAC 2019, sesiunea a doua. Cei surprinsi in astfel de situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului, informeaza Ministerul Educatiei.

BACALAUREAT 2019 Toamna. Sesiunea de toamna a Bacalaureatului. MEN pune la dispozitie linia Telverde (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibila in perioada 21 – 22 august, respectiv luni, 26 august, intre orele 8.00 – 16.00, iar vineri, 23 august, intre orele 8.00 – 14.00.

BAC 2019 Toamna. Sesiunea de toamna a Bacalaureatului. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ: sa sustina toate probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale; sa sustina toate probele scrise si sa obtina nota 5 la fiecare dintre acestea; sa obtina media 6 cel putin la probele scrise.

Citeste si :  Bacalaureat 2019 : Probele scrise incep luni 1 iulie !

BACALAUREAT 2019 sesiunea de toamna. Calendarul examenului de Bacalaureat:

21 august: limba si literatura romana – proba Ea) – proba scrisa

22 august: limba si literatura materna – proba Eb) – proba scrisa

23 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisa

26 august: proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – proba scrisa

27 & 28 august: evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A

29 august: evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B

30 august & 2 septembrie: evaluarea competentelor digitale – proba D

2 – 3 septembrie: evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C

3 septembrie: afisarea rezultatelor la probele scrise (pana la ora 12:00) si depunerea contestatiilor (orele 12:00 – 16:00)

3 – 6 septembrie: rezolvarea contestatiilor

7 septembrie: afisarea rezultatelor finale.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.