Bacalaureat 2020 : Anuntul ministrului Educatiei, Monica Anisiei, dupa declaratiile lui Iohannis

0
267

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat luni ca examenul de bacalaureat incepe in acest an in data de 22 iunie, cu probele scrise.

Ministrul a mai spus ca examenele de Bacalaureat vor continua cu ulterior cu probele pentru competente. Ea a precizat ca urmeaza a fi comunicat ulterior calendarul exact al examenelor.

De asemenea, examenele pentru Evaluarea Nationala vor fi sustinute incepand cu 15 iunie.

Monica Anisie a mai spus ca mediile elevilor vor fi incheiate cu minimum doua calificative sau note, fara sa se mai sustina tezele, iar materia neparcursa in acest an scolar va fi recuperata.

„Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de invatare si sarcini de lucru. Totodata, Ministerul Educatiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplina, astfel incat unele continuturi care erau prevazute pentru aceasta perioada sa fie abordate in anul scolar urmator. Cu alte cuvinte, se recupereaza materia neparcursa in aceasta perioada. Referitor la incheierea situatiei scolare, tin sa mentionez ca mediile vor fi incheiate cu minimum doua calificative sau note, insa nu se vor mai sustine teze. Pentru situatiile speciale, de exemplu in cazul in care un elev nu are doua calificative sau note, Ministerul Educatiei va comunica modalitatile de incheiere a situatiei scolare”, a precizat Anisie.

„In sala de clasa, igienizata ulterior, vor fi maximum 10 elevi, respectand toate masurile de distantare sociala. Repet, maximum 10 elevi intr-o sala de clasa. In plus, va anunt ca inspectoratele scolare vor pune la dispozitie un telverde pentru orice intrebare sau nelamurire din partea parintilor, a elevilor sau a cadrelor didactice, pe aceasta tema”, a precizat ea.

In ceea ce priveste examenele cadrelor didactice – titularizare, definitivat sau gradele didactice – acestea se vor desfasura „cu respectarea masurilor de siguranta”, urmand ca ministerul sa comunice „in scurt timp modalitatea de sustinere, dar si calendarele”.

Anisie a mai precizat ca toate masurile luate de Ministerul Educatiei si Cercetarii respecta recomandarile medicilor specialisti.

 

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.