Banca Mondiala reactioneaza: lovitura pentru un ministru din Guvernul Dancila

0
107

Banca

Banca Mondiala reactioneaza: lovitura pentru un ministru din Guvernul Dancila
Banca Mondiala reactioneaza: lovitura pentru un ministru din Guvernul Dancila

Mondiala (BM) a transmis ca „nu a primit o notificare oficiala din partea Ministerului Transporturilor privind colaborarea pentru autostrada Ploiesti-Brasov”, dupa ce ministrul Lucian Sova anuntase renuntarea la unitatea de proiect administrata impreuna cu BM.

Intr-o sedinta de lucru a Comisiei pentru Transporturi si Infrastructura din Camera Deputatilor, desfasurata joi, la Sinaia, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a anuntat ca statul roman se pregateste sa renunte la unitatea de proiect administrata impreuna cu Banca Mondiala pentru pregatirea documentatiei autostrazii Comarnic-Brasov in vederea organizarii licitatiei de executie

Reprezentantii in Romania ai Bancii Mondiale au transmis urmatoarele: „Banca Mondiala nu a primit o notificare oficiala din partea Ministerului Transporturilor din Romania privind colaborarea pe proiectul de autostrada Ploiesti-Brasov. Imbunatatirea infrastructurii rutiere a Romaniei ramane o prioritate majora de dezvoltare si este esentiala pentru atragerea investitiilor si stimularea competitivitatii tarii. Daca intervin schimbari sau o informare oficiala, va vom comunica”.

Presedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputatilor, Lucian Bode, a confirmat anuntul facut la Sinaia de ministrul Lucian Sova, considerand afirmatiile acestuia ca fiind „informatia-bomba” a intalnirii. „Printre principalele subiecte discutate s-au numarat reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii de transport rutier national din zona central-estica a Romaniei. Cel mai important punct de pe agenda fost insa reprezentat de epopeea constructiei autostrazii Comarnic-Brasov, care, inca din 2002, a avut mai multe tentative de materializare, din pacate, toate esuate. Anuntul Ministrului Transporturilor, Lucian Sova, prin care statul roman se pregateste sa renunte la unitatea de proiect administrata impreuna cu Banca Mondiala pentru pregatirea documentatiei autostrazii Comarnic-Brasov in vederea organizarii licitatiei de executie reprezinta de departe informatia-bomba a acestei intalniri”, a aratat Lucian Bode.

Citeste si :  Rares Bogdan rabufneste la adresa Guvernului : Dancila si Teodorovici, la inchisoare!

„Acest acord cu Banca Mondiala, anuntat de fostul premier Tudose in 2017 ca fiind solutia salvatoare identificata pentru concretizarea acestui proiect major de infrastructura rutiera determina ca proiectul autostrazii sa fie reluat de la zero intr-o formula de parteneriat public-privat”. De asemenea, „acest acord la care se renunta isi propunea printre altele si fundamentarea unui plan pentru eficientizarea activitatii CNIR, dar si adoptarea unei strategii de finantare a retelei de infrastructura rutiera. In acest context, sunt foarte curios cu privire la perspectivele acestui proiect, dar mai ales la sansele lui de implementare intr-un orizont de timp cat mai apropiat”, a mai mentionat presedintele Comisiei de Transporturi.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.