Bancul Zilei 22 aprilie 2022

0
115

Bancul Zilei va aduce un zambet in fiecare zi celor care citesc Jurnal de Craiova. Speram sa isi atinga scopul si sa va deconecteze, cateva clipe, de la stresul cotidian.

Daca va plac bancurile un share ne ajuta ! Va multumim ca sunteti alaturi de noi !

Bancul Zilei 22 Aprilie 2022

O coadă lungă la un magazin în pădure. De zile întregi magazinul nu a fost deschis. Iepuraşul, bine dispus, îmbrăcat la costum, cu un diplomat în mână, se îndreapta spre magazin. Ajunge pe la sfârşitul cozii, îl vede vulpea, care era acolo, că se bagă în faţă, îl prinde.
– Stai şi tu la coadă, aşa cum facem toţi, nu te mai băga în faţă.
Apoi îl trânteşte de un copac. Săracul iepuraş se scutură, îşi revine şi apoi porneşte mai departe. Ajunge lângă lup, care era pe la mijlocul cozii. Şi acesta îl prinde, îl scutură, apoi îl trânteşte de un copac. Cu greu se reculege iepuraşul. Se reculege cumva şi merge mai departe. Ajunge lângă urs, care era chiar în faţă. Îl înjură ursu’ de nu se poate, îl mai şi bate bine. Cu un ultim efort, se scolă iepuraşul şi foarte nervos strigă:
– No, bine. Dacă nu vreţi voi, nici astăzi nu deschid.

Merge iepuraşul prin pădure şi găseşte o sticlă cu vodcă. Se uită la ea, se gândeşte şi apoi o ia şi bea din ea. Se îmbată iepuraşul aşa tare de cade jos.
Trece şi vulpea pe acolo şi vede iepuraşul întins pe jos. Se gândeşte vulpea: „Acum mănânc iepuraş, vai, mănânc iepuraş.” Când să-l mănînce pe iepuraş, vede vulpea sticla cu vodcă. O ia ca să bea înainte de mâncare ceva. Bea vulpea. Bea, bea şi se îmbată de cade şi ea pe jos.
Vine şi lupul pe acolo şi văzând iepuraşul pe jos se gândeşte: „Acum îl mănânc pe iepuraş, vai ce bine că şi aşa sunt flămând.” Când merge lupul să-l mănânce pe iepuraş, vede şi el sticla şi o ia să bea şi el ceva. Bea lupul ce bea până se îmbată şi cade pe jos.
După puţin timp, trece şi ursul pe acolo. Vede ursul pe iepuraş pe jos şi se gândeşte: „Acum mănânc iepuraşul, vai ce bine o să mănânc.” Cînd să-l mănânce ursul pe iepuraş, vede şi el sticla şi începe să bea ceva înainte de mâncare. Bea ursul toată sticla şi se îmbată şi cade şi el pe jos.
Erau toţi patru pe jos cînd se scoală iepuraşul şi, văzîndu-i pe ceilalţi întinşi pe jos, zice:
– Vai, Doamne, ce rău mai sunt la beţie!

Iepuraşul stă la rând la supermarket-ul din poiană. Intră ursul şi merge direct în faţă. Supărat, iepuraşul strigă la el să stea la rând. Ursul se întoarce şi zice:
– A spus cineva ceva?
Tăcere… nimeni, nimic…
Ajunge şi iepuraşul şi ia două sticle de vodcă. Se duce acasă, bea una, oftează, o bea şi pe a doua, apoi se ridică, bate cu pumnul în masă şi strigă:
– Eu, bă, eu!

Se plimbă iepuraşul prin pădure. Hop, îl prinde ursul şi-l bate. Pe acolo trece călare un cavaler cu o mască neagră, cu pelerină neagră. Se opreşte, snopeşte în bătaie ursul, îşi scoate apoi sabia şi face un Z mare în blana lui. Apoi se urcă pe cal şi pleacă mai departe. Iepuraşul cu greu îşi revine şi şopteşte: „Mulţumesc, Zuperman!”

Iepuraşul şi ursul mergeau prin pădure. Se întâlnesc ei cu vulpea, care se mută în casă nouă.
– Măi băieţi, nu vreţi să mă ajutaţi să mut şi eu mobila, că am să plătesc bine!
Băieţii pun mâna la treabă şi până la înserat termină. Vine şi momentul plăţii. Vulpea întreabă:
– Ei, acum ziceţi ce vreţi: o sticlă de vodcă sau jos chiloţeii?
Stau ei şi se gândesc şi într-un sfârşit ursul alege sticla de vodcă. Pleacă şi, după ce beau toată sticla, printre aburii beţiei, iepuraşul zice:
– Hâc… măi ursule… hâc, ce băiat deştept ai fost tu că… hâc… ai luat sticla de vodcă, că dacă alegeai chiloţeii ce pălăria mea făceam cu ei: mie îmi erau prea mari, ţie prea mici…

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.