#BarondeDolj : Cum a reusit familia Gheorghita sa puna mana pe cele 24 de hectare cedate de MAPN in Podari ..

0
232

In 2006 , Guvernul Tariceanu trece de la Ministerul Apărării Naţionale printr-o hotărîre de guvern în domeniul Consiliului Local Podari 24,5 hectare de teren  care apartinea Ministerului .

 Cele 24, 5 hectare se află la marginea Craiovei, pe piaţa imobiliară fiind evaluate la cel puţin zece milioane de euro.

Primarul din Podari, Constantin Gheorghiţă (de la acea vreme) impreuna cu doamnele Mihailescu Aidam ,domiciliata in municipiu Drobeta Turnu Severin ,str. Iuliu Maniu , bl 4,sc. 1, ap 2, locuieste in strada Brancoveanu la nr 137 si surorii acesteia doamna Craciun Mari,domiciliata in Drobeta Turnu Severin ,str. Petre Sergescu ,nr. 15,bloc C6,sc 1,ap 17,in prezent angajata la Apele Romane Mehedinti sunt acuzati de urmatoarele infractiuni : abuz in serviciu , fals,uz de fals,fals intelectual,deturnare de terenuri,insusirea de foloase necuvenite , fapte ce intra sub incidenta Codului Penal si anume :

In fapt,Primaria comunei Podari, a intocmit documentatia necesara pentru a prelua de la MAPN,unitatea militara de langa satul Braniste (sat din componenta comunei) a suprafetei de teren de 24,5 ha,motivand ca terenul va fi folosit pentru a pune in posesie tineri casatoriti si alti tineri ce revin in comuna si doresc sa-si faca conform legii,o locuinta.

Citeste si :  Pandemia de COVID-19 ignorata de autoritatile doljene . In multe comune nu se respecta legea ..

Dupa ce Consiliul Local a intrat in posesia terenului ,prin Hg 1185 / 26.02.2007 , a devenit rezerva a Consiliului Local ,nu a mai fost redistribuit tinerilor si a devenit o afacere a Primarului Gheorghita Constantin,care a intuit valoarea in timp a terenului .

Astfel , in anul 2008 cu ocazia retrocedarii unei case in comuna Podari ,mostenitorilor,preotului Dan Mihailescu,fiilor sai Mihailescu Stefan si Mihailescu Mihai , o cunoaste pe doamna Mihailescu Aida,nora lui Stefan Mihailescu ,apoi pe sora acesteia Craciun Mari,si ilegal le pune in posesie ,prin Reconstituirea dreptului de proprietate.

Singura legatura a acestor doamne cu comuna si mostenitorii Mihailescu , e aceea ca doamna Mihailescu Aida,este Nora acestuia ..

Anexam alaturat o copie a acestui TITLU de Proprietate .

Din studierea Titlului de Proprietate , pe verso sunt pozitionate datele legate de suprafete , vecinatatile si anume :

  1. Tarla 19 ,parcela 162 ,suprafata de 1 ha 8810 mp. Vecinatati : Nord A164,rezerva Cl. EST -DE 270. SUD- Stan Ioana,mama doamnei Stan Mioara,functionar in primarie,VEST-A163 rezerva CL.
  2. Tarla 20,parcela 58,suprafata 4ha 3736 mp. Vecini : Nord- Gheorghita C.  la acea vreme primar,Sud- Tudor GH.. EST -DE80,VEST -DE270.
  3. Tarla 11,parcela 51,suprafata 3 ha 3554 mp. Vecini : Nord-Tuta Petria. EST – DE 48,SUD -DE49.VEST DN56,MAPN. TOTAL 9 HA 6100 MP.
Citeste si :  Intervenție în forță, pe Strada Râului, cu Jandarmeria, Poliția locală și națională și Garda de Mediu

Initial , la prima vedere , am crezut ca cele 2 doamne sunt mama si fica ,dar cu ocazia unei investigatii in Drobeta Turnu Severin , am aflat ca defapt sunt SURORI,si drept urmare n-au nici un drept legal asupra terenului cu care au fost puse in posesie si SUNT PARTE a acestei fraude ..

Toata aceasta manevra s-a facut la propunerea si  in favoarea primarului si a familiei sale , pentru ca ,conform intelegerii ,intre cei trei (primar,doamna Aida si doamna Mari) conditionat au mandatat pe Bracau Marian,care la randul sau ,vinde cele 9 ha 6100 mp,numitei Gheorghita Madalina ,nora primarului si sotia fiului acestuia.

Citeste si :  Dobrica Petrisor intra in cursa pentru Primaria Podari din partea PNL !

Asemenea operatie a facut primarul,cand a pus-o in posesie pe doamna Tuta Petria ,domicililata in comuna Podari,prin Titlu de Proprietate numarul 9904/7.03.2008 cu suprafata de 2,5 ha,in Tarlaua 11,parcela devenind vecina cu cele doua doamne . Avem indicii sa presupunem ca in acest mod a procedat si cu alti locuitori ,dar apropiati familiei Gheorghita ,care cu conditia ca terenurile sa ajunga la norocoasa doamna Gheorghita Madalina,nora primarului ..

Cu aceste “tranzactii” familia Gheorghita a reusit sa puna mana pe 3 parcele care in acest moment au parte de toate utilitatile iar pozitionarea lor face ca acestea sa aiba o valoare destul de mare ..

 

Va atasam documentele si o discutie de la fata locului cu domnul Ilie Craioveanu , locuitor al comunei Podari ..

 

 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.