Baronii locali au castigat ! PSD taie masiv de la Educatie, Transporturi si Fonduri Europene pentru a le da bani baronilor

0
131

Ministerul Finantelor Publice a facut publice, marti, datele din proiectul rectificarii bugetare. Se taie masiv de la Educatie, Transporturi, Fonduri Europene, in schimnb se aloca sume consistente baronilor.

Astfel, au fost reduse bugetele la Ministerul Transporturilor (-128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (-681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comert si Antreprenoriat (-243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (- 310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetarii si Inovarii (- 369,1 milioane lei), Ministerul Educatiei Nationale (-1,03 miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (-143,6 milioane lei).

In schimb, bugetele locale cresc cu 4,4 miliarde lei, din care 2,9 miliarde de lei pentru echilibrare. Din aceasta suma, se prevad in suma globala 1,5 miliarde lei, urmand ca diferenta sa se aloce ulterior prin hotarare de Guvern 1,5 miliarde de lei pentru Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).

Citeste si :  Peste 4.500 de elevi au sustinut prima proba a Simularii Examenului de Evaluare Nationala

PNDL este programul infiintat de Liviu Dragnea prin care sunt finantati baronii locali ai partidului.

Ministerul de Finante precizeaza ca se asigura respectarea limitei de 2,76% a deficitului bugetar, in conditiile in care Produsul Intern Brut (PIB) estimat pentru acest an s-a majorat la 1031 miliarde lei (217,9 miliarde euro), fata de 1022,5 miliarde lei cat s-a estimat la inceputul anului.

”Proiectul rectificarii bugetare asigura sumele necesare pentru plata pensiilor si a salariilor. De asemenea, sunt asigurate sumele necesare pentru proiectele de investitii aflate in derulare, in timp ce sunt reduse sumele alocate institutiilor cu un grad scazut de utilizare a banilor alocati”, precizeaza ministerul.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.