Baroul Dolj si Jurnal de Craiova va invita la concurs !

0
610

Baroul Dolj si Jurnal de Craiova va invita la concurs ! 1Odata cu sfarsitul vacantei judecatorilor , Baroul Dolj impreuna cu Jurnal de Craiova va invita la un concurs special pentru cei care citesc acest ziar online .

Baroul Dolj a fost înființat prin efectul Legii din 6 decembrie 1864 pentru constituirea corpului de avocați, care a realizat pentru prima dată în România organizarea profesiei liberale de avocat
în forma sa modernă pe care o cunoaștem și azi.
Baroul Dolj a reunit la înființarea sa un număr de 18 avocați, așa cum reține și Istoria Baroului Dolj 1864-1928 scrisă de avocatul și publicistul George Mil. Demetrescu.

 

Inainte de a spune intrebarile trebuie sa mentionam premiile :

  1. Istoria Baroului Dolj 1928 – 1948
  2. Congresul General al Avocatilor din Romania 1928
  3. Un album cu poze unice din Craiova .

Baroul Dolj si Jurnal de Craiova va invita la concurs ! 2

Istoria Baroului Dolj 1928 – 1948 

Aflandu-ne in anul centenarului Marii Uniri , reprezentantii Baroului Dolj au considerat ca este firesc sa se continue editarea Istoriei Baroului Dolj ca reprezentand un omagiu adus avocatilor acelor timpuri,celor care au modelat arhitectura Romaniei Mari din pozitiile pe care le-au detinut .

Editarea Istoriei Baroului Dolj 1928 – 1948 este rodul colaborarii institutionale dintre Baroul Dolj si Institutul de Cercetari Socio-Umane „C.S. Nicolaescu-Plopsor” al Academiei Romane .

Sunt imagini rare dar si informatii interesante si recomandam aceasta carte tuturor celor care doresc sa afle Istoria Baroului Dolj dar si a Craiovei pentru ca sunt multe lucruri care leaga Craiova de Baroul Dolj.

Congresul General al Avocatilor din Romania , Craiova 1928 

Decanul Baroului Dolj , av. Lucian Bernd Sauleanu are un Cuvant Inainte la aceasta carte din care va aducem cateva cuvinte :

„Oamenii creeaza institutiile,ca mai apoi acestea sa modeleze generatiile urmatoare.

Aceasta este si geneza Baroului Dolj,institutie cu traditie care prin aportul adus la intemeierea si dezvoltarea vietii publice craiovene se poate sustine ca a reprezentat osatura societatii antebelice si interbelice.

Organizarea in perioada 7-9 septembrie 1928 a Congresului General al Avocatilor din Romania a reprezentat la acea vreme pentru avocatii doljeni o mare cinste,dar si o mare responsabilitate. Nu a fost intamplatoare alegerea Craiovei ca si loc de desfasurare,odata ce in acea perioada Baroul Dolj se prezenta ca un corp de elita a carui organizare starnise admiratia tuturor,iar Presedintele Uniunii Avocatilor,av. Dem Dobrescu,il dadea ca exemplu pentru celelalte barouri,iar decanul Dem. Stoenescu era vazut drept un viitor presedinte al Uniunii.”

Frumusetile Craiovei si istoria sunt in acest album pe care Baroul Dolj si Jurnal de Craiova il ofera celor 3 persoane care raspund corect la 3 intrebari primesc aceste premii .

  1. Numiti doua lucruri pe care le au in comun urmatoarele personalitati: Gheorghe Chitu, Emanoil Chinezu, Dumitru Capreanu?
  2. Care a fost destinatia initiala a cladirii actualei Universitati din Craiova?
  3. Cine a fost primul decan al Baroului Dolj si in ce alt fel mai este legat numele sau de Craiova?

Cine raspunde corect la aceste 3 intrebari castiga un set ! Raspunsurile se dau doar in acest articol .

Nu pe pagina de facebook sau in alte locuri . Aveti posibilitatea sa comentati si cu profilul de facebook!

Premierea se va face la Redactia Jurnal de Craiova ! Mult succes !

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.