Baschet : Campionatul European de Baschet Feminin U20 este găzduit in premiera la Craiova

0
246

Federația Română de Baschet organizează, în perioada 28 iulie – 6 august, întrecerile continentale de tineret, FIBA U20 Women’s European Championship, Division B.

Astfel, pentru prima oară în istorie, municipiul Craiova și comuna învecinată Ișalnița vor găzdui competiția europeană dedicată sportivelor de pînă la 20 de ani, la start urmând să fie prezente 17 echipe naționale, printre care se numără și reprezentativa României.

Meciurile internaționale din cadrul acestor întreceri continentale se vor desfășura în Sala Polivalentă din Craiova și Sala Sporturilor din Ișalnița, ambele arene fiind pregătite pentru marele eveniment din Cetatea Băniei. Evenimentul continental este organizat cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport, Primăriei Municipiului Craiova și Primăriei Ișalnița, precum și al sponsorilor FRB și al unor parteneri locali.

Conform tragerii la sorți, România va juca în prima fază a competiției în cadrul Grupei B, alături de selecționatele similare ale Greciei, Irlandei și Georgiei, primele două clasate urmând sa avanseze în sferturile de finală. Iată și componențele celorlalte trei grupe:
Grupa A – Germania, Ucraina, Marea Britanie și Elveția
Grupa C – Croația, Țările de Jos, Slovenia și Kosovo
Grupa D – Bulgaria, Islanda, Slovacia, Norvegia și Austria

În vreme ce naționala României se pregătește deja de mai multe zile în arena craioveană, începând de marți seară, 25.07.2023, au inceput să sosească rând pe rând atât echipele participante, precum și oficialii FIBA, lista oaspeților așteptați în Craiova urmând să fie închisă de puternica națională a Croației în seara zilei de 27.07.2023.
Tot joi seara, în 27.07.2023, de la ora 19:00, va avea loc ședința tehnică de validare a celor 17 echipe naționale, România urmând să prezinte următorul lot de sportive: Laura-Maria BOTA, Paloma Janin CUCU, Anisia CROITORU, Alexia-Maria DOBA, Ioana-Vanessa VELCEA, Alexia FRINCU, Maria-Elena FARAGO, Ana-Alexandra IVAN, Alexandra-Cătălina ION (căpitan), Kriszta KOZMAN, Mihaela PANAIT, Maria-Ilinca BELEGANTE. Staff-ul tehnic tricolor este condus de antrenorul principal Mădălin PIPEREA, care va fi sprijinit de Marian ENACHE și Larisa TOMA (secunzi) și de Attila NAGY (kinetoterapeut).
Astfel, în următoarele două săptămâni, Craiova va deveni capitala baschetului feminin european, cele 17 reprezentative de pe Bătrânul Continent urmând să se confrunte pentru medaliile FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, dar și pentru promovarea pe prima scenă continentală. Tinerele Acvile vor intra de vineri, 28.07.2023, în febra competițională, baschetbalistele pregătite de Mădălin Piperea urmând să joace în prima fază în Sala Polivalentă din Craiova după următorul program:
28.07.2023 (ora 18) – ROMÂNIA – Georgia
30.07.2023 (ora 18) – Irlanda – ROMÂNIA
02.08.2023 (ora 18) – ROMÂNIA – Grecia
Conform sistemului competițional FIBA, primele două clasate din fiecare grupă vor accede în faza superioară, în sferturile de finală echipele din seria noastră urmând să se încrucișeze cu cele din Grupa A. Sferturile de finală sunt programate pentru data de 04.08.2023, semifinalele pentru data de 05.08.2023, în vreme ce finalele se vor desfășura în data de 06.08.2023.
Toți fanii baschetului și nu numai sunt așteptați să vină în Sala Polivalentă și să susțină naționala României în cursa pentru accederea pe prima scenă continentală, accesul publicului în ambele arene sportive din Craiova și Ișalnița fiind liber.
Informații, rezultate, statistici și alte informații sunt pe site-ul competiției europene – https://www.fiba.basketball/europe/u20bwomen/2023

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.