Home » Sport » Baschet » Baschet : O victorie mare pentru echipa condusa de Rami HADAR ! S.C.M. “U” CRAIOVA – STEAUA C.S.M. BUCURESTI 102-99

Baschet : O victorie mare pentru echipa condusa de Rami HADAR ! S.C.M. “U” CRAIOVA – STEAUA C.S.M. BUCURESTI 102-99

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Echipa de  BASCHET MASCULIN a jucat un meci din LIGA NATIONALA contand pentru ETAPA A V-A in SALA POLIVALENTĂ.

Oaspeții au început mai bine, instalându-se la conducere și desprinzându-se de câteva ori la două posesii, însă continuarea a fost mi bună pentru amfitrioni. Aceștia au beneficiat de un start de partidă impresionant pentru croatul Siriscevic. Craiova s-a desprins la șase lungimi, înainte ca militarii să răspundă și scorul la prima pauză a devenit 24-20.

În sfertul al 2-lea, Steaua a continuat să marcheze cu deosebită precizie din spațiul de trei secunde. Bucureștenii aveau 75% la aruncările de două puncte în primele 20 minute de joc. În plus, Craiova a fost sancționată cu două faulturi tehnice în aceeași fază, pentru proteste – unul la Samuels, celălalt la bancă. Astfel, bucureștenii au trecut avantaj. Oltenii au replicat cu 7/11 de la distanță în prima jumătate. Echilibrul s-a menținut, scorul la pauză fiind de 48-46 în favoarea roș-albaștrilor.

CSM Steaua s-a menținut în avantaj pe tabela de marcaj în sfertul al 3-lea. Craiova a reușit să egaleze o singură dată, dar nu a izbutit să treacă la conducere. Oltenii au punctat cu Martinic, Siriscevic și Aleksandrov. În replică, bucureștenii aveau șase oameni cu cel puținopt puncte marcate la intrarea în sfertul decisiv, ei fiind în avantaj, scor 71-67, chiar dacă procentajul la două puncte a scăzut puțin sub 70%.

Sfertul al 4-lea a început cu un coș de trei puncte semnat Ivan Siriscevic. Croatul a provocat o greșeală antisportivă la Pavel Marinov și a transformat o liberă. La posesia aferentă antisportivului, Martinic a reușit un coș de trei puncte cu fault aducând Craiova în avantaj, scor 75-74. Aleksandarov și Paasoja au înscris din spațiul de trei secunde pentru a desprinde echipa olteană la șapte puncte, după un parțial de 14-3 în primele cinci minute ale secvenței decisive.

Jukka Toijala a cerut un timp de odihnă, iar la reluare Boone a finalizat prin slam dunk un pick and roll, iar Runkauskas a găsit ținta de pe semicerc. Taylor a înscris pe pătrundere și a obținut libera suplimentară pentru a strânge la 83-82. Replica a venit de la Radu Vîrnă, din serviciul lui Siriscevic. Runkauskas a replicat pe pătrundere, după care Zekovic a irosit o foarte bună oportunitate de a-și aduce echipa la conducere. Orbeanu a recuperat ofensiv și a pus mingea în coș pentru a desprinde Craiova la trei puncte, iar Zekovic a irosit încă o aruncare de trei puncte. Martinic a ratat, după care Marinov a reușit un coș cu fault pentru a egala la 87 cu zece secunde înainte de final. Oltenii au irosit ultima șansă, iar meciul a intrat în prelungiri.

Zekovic a transformat două libere în debutul reprizei suplimentare, însă Craiova a beneficiat de trei coșuri de trei puncte din partea lui Siriscevic, cu care s-a desprins la șase puncte cu un minut înainte de final. Replica a venit de la Taylor, după un timeout cerut de oaspeți. Steaua a strâns la un singur punct, după care l-a trimis pe Paasoja la linia de pedeapsă, balticul fiind precis. Taylor a fost imprecis de pe semicerc, iar Martinic a cules recuperarea defensivă. Muntenegreanul a transformat o liberă pentru a desprinde echipa gazdă decisiv.

S.C.M. “U” CRAIOVA – STEAUA C.S.M. BUCUREŞTI 102-99 (24-20, 22-28; 21-23, 20-16; 15-12)

S.C.M. “U” CRAIOVA: Vîrnă (4 p.), Martinic (34 p.), Siriscevic (33 p.), Aleksandrov (15 p.), Samuels (5 p.), Orbeanu (3 p.), Paasoja (8 p.), Berceanu, Novak.

Antrenori: Rami HADAR, Cătălin GÎRLEANU, Dan Mihai IOAN

Goran MARTINIC, jucător S.C.M. Craiova:

„Am câştigat un nou meci acasă şi ne-am intrat în ritm. Vreau să le mulţumesc suporterilor şi lui Dumnezeu pentru acest succes. Sper ca fanii să vină şi la partidele viitoare de acasă tot în număr mare. O să urmeze un nou meci greu la Oradea, dar sper să jucăm la fel de bine.”

Ivan SIRISCEVIC,  jucător S.C.M. Craiova:

„Este o victorie mare, a fost un meci foarte greu şi mă bucur că am câştigat. Suntem pe un drum bun, mulţumesc acestui public minunat. Este o victorie importantă ca moral după eşecurile la limită de la Piteşti şi Mureş. Am jucat bine ca echipă şi mă bucur că am câştigat. Îmi place să evoluez la Craiova pentru că este un public minunat.”


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Handbal : EGAL OBTINUT IN ULTIMA SECUNDA

Ieri in Sala Sporturilor din Slobozia a vut loc un meci de  HANDBAL FEMININ din  LIGA NAŢIONALA – LIGA FLORILOR...

Închide