Batalia dintre Grindeanu si Dragnea continua cu inca un episod

0
81
Batalia dintre Grindeanu si Dragnea continua cu inca un episod
Batalia dintre Grindeanu si Dragnea continua cu inca un episod

Asistam la un razboi personal, purtat de un om, Liviu Dragnea, si de un grup restrans din jurul sau, într-un moment in care Romania avea în fata o mare oportunitate, cu o economie care inregistreaza cresteri record, a declarat, duminica, premierul Sorin Grindeanu.

“Astăzi asistăm la un război personal purtat de un om și de un grup restrâns din jurul său împotriva intereselor propriului partid și a Guvernului. Este tot ce se putea mai rău întâmpla României, într-un moment în care România avea în față o mare oportunitate. Avem o economie care înregistrează creșteri record, și asta nu o spunem noi, ci o spun Uniunea Europeană și toate organismele financiare, și ne bucurăm de o deschidere extraordinară în cancelariile occidentale. Au fost eforturi imense pentru a pune România pe făgașul corect și să reîncepem să contăm cu adevărat. (…) Liviu Dragnea folosește partidul pentru a-și dărâma propriul guvern. Este inadmisibil”, a declarat Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria.

Citeste si :  Vin noi dezvaluiri din VALIZA TelDrum! Dragnea si grupul de infractori, pe marginea prapastiei!

Premierul a comparat situația politică din România cu aceea a unui atlet care a luat startul bine, dar îi sunt puse piedici.

“Așadar, aș face o comparație: imaginați-vă un atlet care a plecat foarte bine din blocstarturi, cel mai bine, are toate șansele să câștige cursa și vine Liviu Dragnea din tribună și, după ce l-a aplaudat, îi pune piedică, nu cumva să ajungă la linia de finiș. Cam așa este situația în România în aceste zile, pentru că ne aflăm aici datorită dorinței exclusive a dlui Liviu Dragnea de a avea toată puterea într-o singură mână”, a afirmat Grindeanu.

“I-am și transmis aceste lucruri zilele trecute, fiind principalul responsabil de situația în care ne aflăm. I-am cerut să fie om politic și să-și asume prin demisia din (funcția de — n.r.) președinte PSD situația în care a adus partidul și România. Și refuză”, a spus Grindeanu, duminică, la Palatul Victoria.

Citeste si :  "1 milion de dolari pentru trei poze miscate cu safu la americani, cam cat o secție de arsi"

El a mai spus că a încercat în ultimele cinci luni de zile să aibă ”un dialog corect și constructiv” cu Liviu Dragnea despre guvernare, precizând că este dispus la aceeași deschidere, însă doar pentru stabilitatea partidului.

“Eu am încercat în toate aceste luni, cinci luni, cinci luni și ceva, să am un dialog corect și constructiv cu Liviu Dragnea, am încercat să discutăm despre guvernare, nu despre alte lucruri. Vreau să am în aceste zile dialog, chiar și acum, când până miercuri Liviu Dragnea vrea să-și dea jos propriul guvern, ceea ce face parte din teatrul absurdului. Nu o fac pentru el, să fiu foarte clar, ci pentru stabilitatea acestui partid”, a adăugat Grindeanu.

În opinia sa, dacă moțiunea de cenzură va trece de votul Parlamentului, atunci PSD va pierde guvernarea.

Citeste si :  Mazare n-a plecat de capul lui! S-a intalnit cu Dragnea acum doua saptamani!

“E foarte greu să vorbești cu cineva care are această atitudine, însă vă spun, chiar și în ceasul al 13-lea, am responsabilitatea să fac acest lucru, pentru că dacă moțiunea va trece ajungem la președinte, la Klaus Iohannis, iar convingerea mea este că PSD va pierde guvernarea”, a explicat premierul.

“Singurul luru pe care nu-l accept, singurul lucru pe care nu-l accept și nu vreau să fac parte din așa ceva, și nu voi face parte, este să fiu pus în situația, și asta n-o s-o fac, de a fi actor principal în spargerea PSD. Așa ceva n-o să accept niciodată”, a punctat Sorin Grindeanu.

 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.