BCR si-a majorat PROFITUL 1Banca Comerciala Romana (BCR) a realizat un profit net de peste 1,2 miliarde de lei (258 de milioane de euro), anul trecut, in crestere cu 80% fata de anul precedent, pe baza rezultatului operational, a costurilor de risc reduse si a performantelor pentru toate liniile de business.

Activele bancii au crescut cu 0,85%, anul trecut, comparativ cu anul anterior, pana la 71,53 miliarde de leiAsta, in conditiile in care Erste Group, actionarul Bancii Comerciale Romane (BCR), a doua banca din Romania, a raportat un profit net de aproape 1,8 miliarde de euro, anul trecut, o crestere cu aproximativ 36% fata de anul anterior, arata datele afisate joi.

Citeste si :  Toate operatiunile BCR, oprite vineri spre sambata noapte

De asemenea, rezultatul net atribuibil proprietarilor societatii mama a crescut la 1,79 miliarde de euro, o crestere de 36,3%, comparativ cu anul anterior.

Rezultatul operational s-a situat la 1,63 miliarde de lei (351,4 milioane de euro), mai mare cu 21,7% decat rezultatul din anul precedent, ca urmare a imbunatatirii venitului operational.

Veniturile nete din dobanzi au crescut cu 16%, la 2,047 miliarde de lei (aproape 440 de milioane de euro), ca urmare a cresterii nivelului dobanzilor in piata, precum si a volumelor mai mari de credite si conturi curente.

Citeste si :  Ce profit au PE SECUNDA, marile companii? Cifre de afaceri uimitoare!

Veniturile nete din comisioane au avansat cu 0,9%, pana la 706,8 milioane de lei (aproape 152 de milioane de euro), datorita veniturilor mai mari din mentenanta, precum si a tranzactiilor cu si fara numerar. Rezultatul net din tranzactionare a crescut cu 26%, la 446,8 milioane de lei (96 de milioane de euro).

Venitul operational a crescut cu 13,8%, la 3,28 miliarde de lei (706 milioane de euro), ca urmare a cresterii veniturilor nete din dobanzi, a veniturilor din comisioane si a rezultatului net din tranzactionare.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.