BCR si-a majorat PROFITUL

0
69

BCR si-a majorat PROFITUL 1Banca Comerciala Romana (BCR) a realizat un profit net de peste 1,2 miliarde de lei (258 de milioane de euro), anul trecut, in crestere cu 80% fata de anul precedent, pe baza rezultatului operational, a costurilor de risc reduse si a performantelor pentru toate liniile de business.

Activele bancii au crescut cu 0,85%, anul trecut, comparativ cu anul anterior, pana la 71,53 miliarde de leiAsta, in conditiile in care Erste Group, actionarul Bancii Comerciale Romane (BCR), a doua banca din Romania, a raportat un profit net de aproape 1,8 miliarde de euro, anul trecut, o crestere cu aproximativ 36% fata de anul anterior, arata datele afisate joi.

Citeste si :  Ce profit au PE SECUNDA, marile companii? Cifre de afaceri uimitoare!

De asemenea, rezultatul net atribuibil proprietarilor societatii mama a crescut la 1,79 miliarde de euro, o crestere de 36,3%, comparativ cu anul anterior.

Rezultatul operational s-a situat la 1,63 miliarde de lei (351,4 milioane de euro), mai mare cu 21,7% decat rezultatul din anul precedent, ca urmare a imbunatatirii venitului operational.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Citeste si :  ALERTA!Euro se vinde cu aproape 4,9 lei la banci!

Veniturile nete din dobanzi au crescut cu 16%, la 2,047 miliarde de lei (aproape 440 de milioane de euro), ca urmare a cresterii nivelului dobanzilor in piata, precum si a volumelor mai mari de credite si conturi curente.

Veniturile nete din comisioane au avansat cu 0,9%, pana la 706,8 milioane de lei (aproape 152 de milioane de euro), datorita veniturilor mai mari din mentenanta, precum si a tranzactiilor cu si fara numerar. Rezultatul net din tranzactionare a crescut cu 26%, la 446,8 milioane de lei (96 de milioane de euro).

Citeste si :  Două miliarde de lei pentru Programul „Prima Casă“

Venitul operational a crescut cu 13,8%, la 3,28 miliarde de lei (706 milioane de euro), ca urmare a cresterii veniturilor nete din dobanzi, a veniturilor din comisioane si a rezultatului net din tranzactionare.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.