BEC a decis ca la toate operatiunile din sectiile de votare pot participa delegati ai formatiunilor sau organizatiilor minoritatilor care participa la alegeri, dar nu au reprezentanti in birourile electorale ale sectiilor de vot

0
439

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, marti, ca la toate operatiunile din sectiile de votare pot participa delegati ai partidelor politice, aliantelor politice, aliantelor electorale si ai organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri si nu au reprezentanti in sectiile de votare. Acreditarea acestor delegati se fac in baza unei cereri a presedintelui filialei judetene a fiecarei formatiuni.

”La toate operatiunile efectuate de birourile lectorale ale sectiilor de votare pot asista delegati ai partidelor politice, aliantelor politice, aleiantelor electorale si ai organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri si nu au reprezentanti in sectiile de votare”, a decis, marti, BEC.

Acreditarea delagatiilor se face de catre birourile electorale de circumscriptie comunala oraseneasca, municipala sau de sector, la cererea scrisa a conducerilor organizatiilor judeteme ale formatiunilor.

Cererile se fac cu cel putin 2 zile inaintea alegerilor.

”Partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri si nu au reprezentanti in sectiile de votare pot nominaliza pentru o sectie de votare un singur reprezentant. (…) Documentul de acreditare permite titularului sa asiste la operatiunile electorale din ziua votarii, incepand cu ora 6.00, si terminand cu momentul incheierii si semnarii de cptre membrii biroului electoral al sectiei de votare a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votarii n sectia respectiva”, se mai arata in decizia BEC.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.