Biblioteca Aman : Expozitie cu zeci de martisoare primite in dar de la Salonic

0
74

Biblioteca Aman :  Expozitie cu zeci de martisoare primite in dar de la Salonic 1Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman” organizeaza, in perioada 22 februarie – 1 martie 2019, in sala „Marin Sorescu”, expozitia de martisoare traditionale realizate de persoanele cu nevoi speciale de la Asociatia „Amea Sotir” din Salonic, Grecia.

Zeci de martisoare traditionale, reprezentand diferite simboluri ale primaverii, pasari, flori si plante de sezon si, evident, traditionalul snur alb-rosu, au fost daruite de Asociatia „Amea Sotir” din Salonic Bibliotecii Judeteana „Alexandru si Aristia Aman”. Martisoarele sunt realizate de persoanele cu dizabilitati care se afla in grija asociatiei din Grecia, iar donarea acestora are rolul de a perpetua legatura stabilita la sfarsitul anului 2018.

Citeste si :  Lansare de carte la „Aman“

In decembrie 2018, Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman” a participat cu zeci de semne de carte, decoratiuni din fetru, lemn si hartie, felicitari, dar si un tablou de Craciun realizat in tehnica servetelului la bazarul organizat in foaierul primariei din Salonic. Toate obiectele expediate cu acea ocazie catre Salonic au fost realizate de copiii bibliotecarelor de la Craiova. Sumele rezultate din vanzarea obiectelor au fost oferite Asociatiei „Amea Sotir” din Salonic, centru in cadrul caruia sunt ingrijite 350 de persoane cu nevoi speciale.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Furtuna din Grecia vine si in Romania

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

„La sfarsitul anului trecut ne-am implicat cu mult entuziasm in proiectul Consulatului General al Romaniei la Salonic. Zeci de obiecte de sezon au fost realizate de copiii colegelor si colegilor de la Aman si, mai apoi, au luat drumul Salonicului. Intr-un gest de reciprocitate, persoanele cu nevoi speciale de la Asociatia „Amea Sotir” din Salonic ne-au daruit zeci de martisoare lucrate manual, realizate cu delicatete si pasiune. Le multumim pe aceasta cale tuturor si ii asiguram ca vom perpetua aceste schimburi minunate. Pregatim o surpriza pentru primavara acestui an”, a declarat Lucian Dindirica, managerul Bibliotecii Judetene „Alexandru si Aristia Aman”.

Citeste si :  Se lanseaza albumul de benzi desenate RECVIEM

Actiunea se incadreaza in seria de activitati, proiecte si colaborari convenite intre Biblioteca Judeteana „Alexandru si Aristia Aman” si Consulatul General al Romaniei la Salonic cu scopul de a combate excluziunea sociala, dar si pentru promovarea incluziunii si parteneriatelor prin educatie si cultura.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.