Biblioteca Aman : La an nou, carti noi! 1Anul Nou vine cu semne si carti bune la biblioteca! In ultimele doua luni, decembrie 2018 si ianuarie 2019, zeci de carti au ajuns pe rafturile Bibliotecii Judetene Alexandru si Aristia Aman. Noutatile editoriale pe care institutia le propune cititorilor vin, intr-o proportie covarsitoare, din sfera istoriei, acolo unde prevaleaza cartile dedicate Centenarului Unirii din 1918, dar si cartile despre personalitatile istorice ale romanilor, Primul Razboi Mondial sau influenta exercitata de cuplurile regale europene la scara batranului continent in ultimele secole.

Nu lipsesc nici cartile din domeniul beletristicii, respectiv cele dedicate formarii si dezvoltarii personale pentru care cititorii manifesta un interes aparte. Intre subiectele abordate in cuprinsul titlurilor disponibile, cititorii sunt invitati sa inteleaga necesitatea unei tranzitii line intre diferitele etape ale vietii, importanta agilitatii emotionale, nocivitatea autodependentei, dar si cea mai buna modalitate de imbunatatire a modului de gandire.

Nu in ultimul rand, este continuata seria jurnalelor de calatorie, scrise intr-un amestec de fantezie si realism. Semnalam, cu aceasta ocazie, aparitia pe rafturile bibliotecii a ultimei carti de nonfictiune semnata de scriitorul americano-britanic Bill Bryson. Intitulata „Insemnari de pe o insula mica: o calatorie prin Marea Britanie”, cartea reprezinta o incursiune fascinanta in geografia istorica a Regatului Unit contemporan. Autorul este cunoscut de publicul roman pentru cartile privitoare la experientele si calatoriile intreprinse pe meleagurile Americii de Sud, Australiei si Europei, dar mai ales pentru lucrarea sa de referinta: „O istorie a vietii private”, o fabuloasa incercare de prezentare a utilitatii si evolutiei incaperilor unei case contemporane.

Citeste si :  Public Speaking la Biblioteca Aman

Biblioteca Aman : La an nou, carti noi! 2

„Desi anul a inceput de doar cateva zile, alaturi de urarea unui an cat mai bun, ne grabim sa le prezentam cititorilor nostri ultimele carti sosite in biblioteca. Cele mai multe dintre acestea au fost publicate in anul recent incheiat si, intr-o proportie relativ egala, reprezinta opere originale sau traduceri in limba romana. Data fiind importanta Unirii din 1918, cartile lunii decembrie reflecta preocuparea noastra pentru cunoasterea si aprecierea istoriei nationale. Pentru luna ianuarie, am optat pentru continuarea si completarea altor serii constituite la nivelul bibliotecii: beletristica, formare si dezvoltare personala, dar si memorii si jurnale de calatorie. Doresc sa evidentiez contributia posesorilor de card de biblioteca care, prin sugestiile formulate, ne sustin in selectarea si prioritizarea titlurilor care ajung in biblioteca. Speram ca noul an sa aduca cat mai multi cititori. Cartile vor fi, cu siguranta, la inaltime”, a declarat Lucian Dindirica, managerul Bibliotecii Judetene Alexandru si Aristia Aman.

Citeste si :  Carticica pentru prichindei si copii mai maricei: In lumea povestilor lui Petre Ispirescu

Cartile pot fi imprumutate de la Biblioteca Judeteana Alexandru si Aristia Aman, de la compartimentele Imprumut carti, in fiecare zi a saptamanii, de luni pana vineri, in intervalul orar 08:30-19:30. De asemenea, cartile pot fi imprumutate si de la cele patru filiale ale bibliotecii, situate in cartierele Brazda lui Novac, Craiovita Noua, Valea Rosie si Rovine.

Biblioteca Aman : La an nou, carti noi! 3

Intr-o forma mult simplificata, serviciul de imprumut se desfasoara si prin intermediul proiectelor „Summer Books & Water Library”, in incinta Water Park-ului din Craiova, „Books on tracks”, in trenurile Hyperion, respectiv „Flying Books”, in cadrul Aeroportului International Craiova.

Selectie de titluri:

Ayse Kulin, „Ultimul tren spre Istanbul”, traducere din limba turca deCristina Craciun, Bucuresti, Editura Nemira, 2018.
Bruce Springsteen, „Born to run”, traducerea din limba engleza si note de Mircea Pricajean, Iasi, Editura Polirom, 2017.
Cristian Mosneanu, „Mihai Viteazul”, Bucuresti, Editura Librex, 2018.
Dinah Jefferies, „Fiica negustorului de matase”, traducere din limba engleza de Adriana Buciu Cimponeriu si Radu Cimponeriu, Bucuresti, Editura Nemira, 2018.
Ioan-Aurel Pop, „Istoria, adevarul si miturile”, editia a 3-a, revazuta si adaugita, Cluj-Napoca, Editura Scoala Ardeleana, 2018.
Ioan Lupas, „Istoria unirii romanilor: Romania. Marea Unire 1918-2018, coordonator Ioan Scurtu, Iasi, Editura Tipo Moldova, 2017.
Oana Paun, „Nopti albe: jurnal de calatorie in Egipt”, Iasi, Editura Polirom, 2017.
Rachel Ignotofsky, „Femei in stiinta: 50 de femei temerare care au schimbat lumea”, Bucuresti, Editura Nemira, 2018.
Samoila Marza, „Albumul Marii Uniri 1918. The Album of the Great Union 1918”, text introductiv de Radu Marza, Bucuresti, Editura si Tipografie Monitorul Oficial, 2018.
Teodora Stanescu Stanciu, „Istoria Romaniei in imagini: de la inceputuri la Uniunea Europeana”, Bucuresti, Editura Litera, 2018.
Wajdi Mouawad si Sylvain Diaz, „Totul este scriitura. Wajdi Mouawad in dialog cu Sylvain Diaz”, traducere din limba franceza de Mihela Stan, Bucuresti, Editura Nemira, 2018.
„Marea Unire din 1918 in context european”, coordonator Ioan Scurtu, Iasi, Editura Tipo Moldova, 2017.
„Primul razboi mondial”, 10 volume,traducere de Cora Radulian, Bucuresti, Editura Litera, 2017.

Citeste si :  Euroscola 2017-2018 la Biblioteca Aman

Biroul de Presa al Bibliotecii Judetene „Alexandru si Aristia Aman”

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.