BILANŢUL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR LA UN AN DE MANDAT: Drumul expres Craiova – Pitesti sectoarele Bals si Slatina, finalizate inainte de termenul stabilit in contract

0
153

Infrastructura de transport din ţara noastră reprezintă cuiul din talpa oricărui guvern care a fost la conducere în ultimii 30 de ani. Nevoile în domeniul transportului rutier, feroviar, aerian şi naval sunt acute, iar fiecare ministru al Transporturilor a părut că gâfâie atunci când a fost nevoit să prezinte un bilanţ al activităţii derulate de instituţia pe care o conduce.

Situaţia nu a fost deloc diferită nici ieri, când ministrul Lucian Bode a prezentat bilanţul activităţii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în ultimele 12 luni.

Lucrări începute, dar foarte puţine finalizate, promisiuni pentru finalul anului pentru din 6 noiembrie intrăm în campania electorală pentru alegerile parlamentare, contracte încheiate, bani europeni, absorbţia fondurilor europene la cote nemaiîntâlnite, toate au făcut parte din panoplia realizărilor enumerate de Lucian Bode, la un an de mandat.

Ministrul a amintit si de spectacolul celor de la PSD, in frunte cu Olguta Vasilescu si Liviu Dragnea, care, aflati in campanie pentru europarlamentare, in 2019, montau borduri pe camp, fara a avea autorizatie de constructie.

”Pentru Craiova -Pitesti, pentru drumul expres Craiova Pitesti, va aduceti aminte anul 2019 cat spectacol au facut cei de la PSD cu acele borduri montate pe camp. Evident ca nu aveau unde sa le monteze in alta parte, pentru ca nu aveau autorizatie de construire, nici pe transonul 1, nici pe 2, aveau autorizatie de construire numai pe zonele unde traversa- drumul expres traversa proprietati unde autoritatile locale puteau sa emita acea autorizatie de construire, iar astazi drumul Craiova -Pitesti se afla intr-o situatie foarte buna, in sensul in care se lucreaza pe cele doua tronsoane, pe 1 si pe 2, foarte bine se lucreaza pe 2, unde avem un constructor roman, pe cele doua sectore Bals si Slatina, cei 41 de km sunt convins ca lucrarile vor fi finalizate inainte de ianuarie 2022, termenul stabilit prin contract, iar pentru lotul 3 si lotul 4, Guvernul a luat o decizie foarte curajoasa: in baza unui memorandum, pe care l-am asumat in Guvern, am semnat contractele de proiectare si executie si pentru lotul 3 si pentru lotul 4”, a declarat ministrul Transporturilor, in cadrul conferintei de presa in care prezinta Raportul pentru un an de mandat al ministrului.

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.