BNR lansează o monedă din ARGINT cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu

0
258

Banca Naţională a României va lansa, luni, în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 440,00 lei, fără TVA.

Rezervările pentru piesele numismatice se pot face online, începând cu 24 aprilie 2023, ora 10:00, în limita stocului destinat acestui canal de distribuție. În cazul în care stocul de monede numismatice pentru rezervări online se epuizează, interesatii pot achiziționa monedele direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens.

Moneda prezintă pe avers o mașină de scris care a aparținut poetului, titlurile volumelor publicate de acesta, stema României, valoarea nominală și anul de emisiune. Pe revers se află portretul și semnătura lui Nichita Stănescu, o poezie scrisă de acesta și inscripția „NICHITA STANESCU 90 DE ANI DE LA NASTERE”. Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent și vor fi însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar prețul de vânzare este de 440,00 lei, exclusiv TVA. Monedele din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Monedele din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.