Boureanu audiat toata noaptea la DNA pentru infractiunea de luare de mita

0
386

Boureanu audiat toata noaptea la DNA pentru infractiunea de luare de mita 1Cristian Boureanu este anchetat de DNA intr-un dosar de loare de mita. Problemele fostului politician par sa nu se mai termine, acesta este cercetat pentru infactiuni de luare de mita.

Dupa ce ieri casa fratelui sau a fost luata la periat de autoritati, acum a venit randul lui Cristian Boureanu sa dea socoteala in fata procurorilor DNA. Potrivit surselor, Cristian Boureanu a fost audiat noaptea trecuta de procurorii DNA pana la ora 3.00. Dosarul in care este certetat Cristian Boureanu vizeaza infractiunile comise in cadrul incheierii si executarii contractelor de reabilitare a liniei ferate Bucuresti-Constanta. Mai exact, unii oficiali ai Romaniei ar fi primit suma de 20 de milioane de euro de la o firma straina pentru a incheia un contract cu acea firma pentru reabilitarea caii ferate Bucuresti-Constanta.

”Infractiunile de coruptie care fac obiectul cauzei au fost comise in legatura cu incheierea si executarea contractelor de reabilitare a liniei ferate Bucuresti – Constanta, precum si cu recuperarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) restante, pentru lucrari de reabilitare efectuate la o alta linie de cale ferata. Astfel, a rezultat ca, in perioada 2005-2014, oficiali romani sau persoane cu influenta asupra acestora ar fi primit, de la o companie straina, in baza unor intelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, in schimbul acestor sume, sa se asigure incheierea contractelor si plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferata a liniei Bucuresti-Constanta, precum si plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferata care fusese deja realizata de aceeasi companie. Banii incasati ilegal reprezentau procente din valoarea fiecarei plati facute de statul roman si erau achitati succesiv, pe masura ce compania constructoare incasa, la randul ei, contravaloarea lucrarilor efectuate, de la statul roman (respectiv de la compania C.N. C.F.R.)”, se arata in comunicatul DNA.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.