#Brexit, Theresa May: Marea Britanie nu va parasi UE pe 29 martie 1Premierul britanic Theresa May a declarat ca tara sa nu va parasi UE pe 29 martie a.c., cum era planificat initial, dar a mentionat ca Brexitul nu va fi amanat peste data de 30 iunie a.c.

Pana acum, dupa cum se stie, si Theresa May si Camera Comunelor au respins ideea unui Brexit fara acord, Donald Tusk, presedintele Consiliului European, fiind informat, in scris, de premierul britanic. De altfel, acesta din urma, a si anuntat ca o scurta amanare este posibila, cu conditia ca deputatii sa voteze acordul de divort negociat cu Theresa May.

Citeste si :  Iohannis, intalnire secreta la Bruxelles. Au participat trei premieri straini!

Daca cererea premierului britanic va fi acceptata in unanimitate de liderii celor 27 de state membre ale UE, reuniti astazi si maine la Bruxelles si validata de cele doua camere ale Parlamentului britanic inaintea de 29 martie, lucrurile sunt in regula. Franta insa a avertizat ca se opune acestei amanari daca nu este justificata printr-o strategie credibila. Chiar obtinand o amanare pana la 30 iunie, Theresa May a dat de inteles ca Regatul Unit nu va participa la alegerile europene din luna mai.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.