Bugetul Consiliului Județean Dolj

0
509
Bugetul Consiliului Județean Dolj 1
Bugetul Consiliului Județean Dolj

Consilierul Judetean Isidor Raducea ne aduce inca un material despre activitatea Consiliului Judetean Dolj cu privire la Bugetul acestuia . Din pacate ceea ce conteaza pentru un judet sunt investitiile care lipsesc si in acest an din acest buget ceea ce nu face decat sa credem ca PSD continua aceeasi politica cu privire la Bugetul Consiliului Judetean Dolj ca si in anii precedenti . Cu aceasta ocazie multumim domnului Isidor Raducea pentru explicatiile date si ne tinem de cuvant prin a aduce si pe pagina noastra postarile de pe blogul personal .

“Investitiile” trebuie să fie principala prioritate în alcătuirea Bugetului Consliului Județean Dolj, nu pomenile acordate instituțiilor subordonate CJ-ului pentru a-și plătii armata de trântori (activiștii de partid, rudele și prietenii) aservită conducerii PSD-ului în Dolj, cu salarii mărite chiar dublate în unele cazuri sau pomparea de fonduri firmelor de casă abonate la banii publici.

Principalele probleme sunt:

  • Atragerea investitorilor;
  • Infrastructura județeană;
  • Investițiile în sănătate, în special Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Eu consider că atragerea investitorilor trebuie să fie principalul obiectiv pentru Consiliul Județean Dolj. Avem un parc industrial “HIGH-TECH INDUSTRY PARC CRAIOVA” – 24 de hectare, care deși a fost înființat în urmă cu trei ani, zace în paragină, au fost cheltuiți milioane de EURO, iar rezultatul este „zero” investitori; „zero” locuri de muncă; „zero” utilități; „zero” infrastructură. Dacă conducerea CJ Dolj dorește să facă ceva pentru doljeni, trebuie să investescă cu adevărat în acest parc industrial, să ofere condiții investitorilor, implicit se vor crea locuri de muncă și bani în plus la bugetul Consiliului Județean.

Drumurile au reprezentat întotdeauna o problemă pentru județul nostru, autostrada Craiova-Pitești este vitală pentru Dolj, în afară de promisiuni nu s-a făcut absolut nimic, iar conducerea Consiliului Județean Dolj ar trebuii să rupă ușile miniștrilor pentru a realiza acest obiectiv. CJ Dolj alocă în medie 12 milioane de EURO/an S.C. LDP-ului (societatea care administrează drumurile județene), din care, cheltuieli de personal și cheltuieli de bunuri și servicii cca. 4 milioane de EURO/an. Deși asfaltarea unui drum județean costă aprox. 138.000 de EURO/km. se asfaltează doar 10 km./an, restul se „investesc” în pietruiri și dezăpeziri, aici este cel mai greu de verificat, grosimea stratului de piatră, de căte ori a trecut mașina de dezăpezire etc., aici „producția ” este foarte bună pentru unii.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, anumite secții sunt adevărate focare de infecție, spitalul are o clinică de chirurgie toracică doar pe hârtie, fără sală de operație proprie, în prezent se oprează pacienții programați în luna noiembrie 2016, aparatura medicală poate fi cumpărată doar din fondurile alocate de Consiliul Județean. Aloo, decidenții partidului mult iubit, voi cei ce conduceți acest județ de peste 25 de ani, aici vorbim de VIEȚI OMENEȘTI.

Acestea sunt adevăratele probleme ale Doljului și trebuie să aibă prioritate în fața “investițiilor” de la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” sau Muzeul Olteniei, să nu uităm de “Epoca FIFOR” și de milioanele de EURO “investite” aici.

Invit conducerea Consiliului Județean Dolj să citească DEX-ul pentru a știi ce înseamnă cu adevărat o INVESTIȚIE. INVESTÍȚIE, investiții, s. f. 1. Plasare de capitaluri în întreprinderi industriale, agricole, comerciale etc., cu scopul obținerii de profituri; (concr.) capitalul plasat. 2. Alocare (de către stat) a unei sume și a altor mijloace materiale pentru crearea de noi fonduri fixe, pentru lărgirea, reutilarea și modernizarea celor existente; (concr.) suma alocată, fondurile alocate. [Var.: investițiúne s. f.] – Din germ. Investion, rus. investițiia.

De asemenea, îi invit sa citească Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, mai exact art. 8 – Principiul transparenței și publicității.

Procesul bugetar este deschis și transparent, acesta realizându-se prin:

  1. publicarea în presa locală, pe pagina de internet a instituției publice, sau afișarea la sediul autorității administrației publice locale respective a proiectului de buget local și a contului anual de execuție a acestuia;
  2. dezbaterea publică a proiectului de buget local, cu prilejul aprobării acestuia;
  3. prezentarea contului anual de execuție a bugetului local în ședință publică.

TRANSPARENȚĂ în Dolj??? cât timp va guverna PSD-ul în Oltenia nu vom avea niciun fel de transparență, dar măcar încercați dragi psd-iști să respectați legea. Pe pagina oficială a CJ DOLJ nu există niciun fel de informare în ceea ce privește proiectul de buget pe anul 2017.

Respectiv, art. 41 – Prezentarea investițiilor publice în proiectul de buget.

Cheltuielile pentru investiții publice și alte cheltuieli de investiții finanțate din fonduri publice locale se cuprind în proiectele de buget, în baza programului de investiții publice al fiecărei unități administrativ-teritoriale, întocmit de ordonatorii principali de credite, care se prezintă și în secțiunea de dezvoltare, ca anexă la bugetul inițial și, respectiv, rectificat, și se aprobă de autoritățile deliberative.

Art. 42 – Informații privind programele de investiții publice.

(1) Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale întocmesc anual programul de investiții publice pe clasificația funcțională.

(2) Pentru fiecare obiectiv inclus în programul de investiții sunt prezentate informații financiare și nefinanciare.

(3) Informațiile financiare vor include:

      a)valoarea totală a proiectului;

      b)creditele de angajament;

      c)creditele bugetare;

      d)graficul de finanțare, pe surse și ani, corelat cu graficul de execuție;

      e)analiza cost-beneficiu, care va fi realizată și în cazul obiectivelor în derulare;

     f)costurile de funcționare și de întreținere după punerea în funcțiune.

(4) Informațiile nefinanciare vor include:

     a)strategia în domeniul investițiilor, care va cuprinde în mod obligatoriu prioritățile investiționale și legătura dintre diferite proiecte, criteriile de analiză care determină introducerea în programul de investiții a obiectivelor noi, în detrimentul celor în derulare;

     b)descrierea proiectului;

     c)stadiul fizic al obiectivelor.

PSD-UL NU ARE NICIUN INTERES SĂ INVESTEASCĂ CU ADEVARAT ÎN DOLJ, PENTRU CĂ VOTURILE LOR VIN DIN ZONELE SĂRACE, CU CÂT O ZONĂ ESTE MAI SĂRACĂ CU ATÂT ESTE MAI ROȘIE. DIN ACEASTĂ CAUZĂ DOLJUL ESTE ÎN TOPURILE SĂRĂCIEI, ANALFABETISMULUI, ȘOMAJULUI ȘI ASISTAȚILOR SOCIAL.

 

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.