Bugetul de stat pe anul viitor intră în dezbatere parlamentară

0
86

Bugetul de stat pe anul 2022 va ntra astăzi în dezbaterea parlamentară, dar nu este lipsit de controverse. Liderul PNL, Florin Cîţu, se plânge că nu a fost respectată condiţia liberarlilor pentru a guverna cu PSD: un buget de 7 la sută pentru investiţii. Replica i-a dat-o însa tocmai premierul: suma alocată investițiilor este una record.

Proiectul bugetului de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe 2022 au fost aprobate luni de Guvern, iar luni seara au ajuns la Parlament. Senatorii şi deputaţii au termen până marţi la ora 12.00 pentru a depune amendamente la cele două proiecte.

Citeste si :  Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă : M-am vaccinat pentru că doar în acest fel putem să punem capăt acestei pandemii!

Începând cu ora 14:00, bugetele instituţiilor vor intra în comisiile de specialitate pentru aviz, iar de la ora 18:00 în comisiile reunite de buget-finanţe. Proiectele bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 vor intra joi în plenul Parlamentului, pentru dezbatere şi vot.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că liberalii din conducerea partidului vor decide dacă sprijină în Parlament varianta de buget propusă de premierul Nicolae Ciucă. Cîțu i-a solicitat prim-ministrului explicații și s-a declarat nemulțumit de forma bugetului deoarece nu a fost respectată înțelegerea privind alocarea de 7% din PIB pentru investiții.

„Vom supune la vot dacă aprobăm acest buget… totodată le voi spune colegilor mei că dacă nu se adoptă bugetul va fi o situație dificilă”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si :  Premierul Nicolae Ciucă a mers la șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

Pe de altă parte, premierul Ciucă a declarat că suma alocată investițiilor este una record. „Cea mai mare alocare pentru investiţii – 88,8 miliarde lei. Reprezintă dublul sumei investite în 2019”, potrivit lui Nicoale Ciucă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.