Home / Administratie / Administratie Craiova / Bugetul primariei Craiova, in mini-consultare publica

Bugetul primariei Craiova, in mini-consultare publica

Bugetul primariei Craiova, in mini-consultare publica 1Primăria Craiova și-a postat pe site proiectul de buget pe 2018 – redus la cote istorice, de nivelul anilor 2007-2008 – cei interesați având timp până pe 5 februarie să formuleze recomandări.

„Primăria Municipiului Craiova a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind transparenta decizională în administrația publică, pentru proiectul de hotarare privind aprobarea  Bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Craiova pentru anul 2018“.

Persoanele fizice sau persoanele juridice interesate pot depune propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la proiectul supus consultării, până la data de 05.02.2018, la Centrul de Informatii pentru Cetățeni din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, str A.I. Cuza nr. 7, prin fax: 0251.411.561 sau e-mail: consultarepublica@primariacraiova.ro.”, se arată în postarea edililor craioveni, care a aterizat pe portalul online al primăriei Craiova în data de 23 ianuarie.

Bugetul primariei Craiova, in mini-consultare publica 2

418, 2 milioane de RON sunt veniturile estimate de edili pentru anul acesta, sumă cu aproape o treime mai mică decât cea prevăzută în bugetul pe anul trecut și comparabilă cu bugetul municipalității pe 2008 spre exemplu.

Citeste si :  ANISOARA STANCULESCU, Candidat ALDE la Primaria Craiova: ”Vreau ca locuitorii Craiovei sa decida - prin vot - asupra destinatiei unei parti din bugetul orasului”

buget 2008 „Bugețelul” primăriei Craiova, în mini consultare publică poze

Explicația scăderii drastice a veniturilor oferită de edili este scoaterea din bugetul municipal a sumelor destinate plății salariilor din învățământul preuniversitar, care vor ajunge la dascăli pe un circuit care va exclude consiliul local. În proiectul de buget pe 2017, spre exemplu, sumele alocate acestui capitol bugetar se cifrau la aproximativ 190 de milioane de RON.

buget 2017 1 „Bugețelul” primăriei Craiova, în mini consultare publică poze

Un alt motiv ar fi scăderea veniturilor din cotele defalcate din impozitul pe venit care revin bugetelor locale, unde se înregistrează o scădere de aproximativ 40 de milioane de RON față de 2017.

Citeste si :  Fotbal : De ce nu joaca FC U Craiova 1948 pe Extensiv ..

Secțiunea de dezvoltare a bugetului, cea rezervată investițiilor, scade de la 84, 9 milioane de RON la 69, 9 milioane de RON.

La capitolul creșteri, se remarcă majorarea cheltuielilor de personal ale municipalității craiovene, suma alocată crescând de la 26, 9 milioane de RON în 2017 la 38, 7 milioane de RON în 2018.

 

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.