Bugetul PSD al Craiovei a fost votat de consilierii municipali

0
1092

Bugetul PSD al Craiovei a fost votat de consilierii municipali 1Bugetul Craiovei – de 125 milioane de euro – a fost votat, ieri, pe fondul criticilor aduse de consilierii liberali. Amendamentele liberalilor nu au fost luate in considerare. Consilierii liberalii au desfiintat proiectul de buget, aratand ca problemele orasului, intre care cea mai mare este cartierul chinezesc, au ramas tot nerezolvate.

Liberalii din CLM Craiova au sustinut ca nici unul din cele 30 de amendamente care au fost aduse la buget de catre acestia nu au fost insusite de autoritatile locale, proiectul fiind votat – cu majoritatea PSD-ALDE – in forma initiala.

PNL: Bugetul pentru Cultura este prea mare
Consilierii liberali au criticat modul cum a fost  facut bugetul si au incercat sa-si expuna, rand pe rand, amendamentele.
Adriana Ungureanu nu a fost de acord cu banii alocati la capitolul Cultura, pe care ii considera prea multi in raport cu calitatea spectacolelor promovate de institutiile de cultura. Primarul Mihail Genoiu a explicat ca suma care figureaza in dreptul capitolului Cultura este mai mare decat cea de la Sanatate, intrucat municipalitatea suporta si salariile institutiilor de cultura pe care le are in subordine, in timp ce salariile medicilor sunt acoperite de catre ministerul de resort.

Blocul S200, un posibil sediu de primarie ratat
Consilierul PNL, Marinel Florescu, sustine ca autoritatile locale au amestecat fondurile europene cu cele proprii, pentru a ascunde niste alocari mici pentru investitii, de numai 9,5% din buget.

Marinel Florescu a propus ca Blocul S200 de pe Calea Bucuresti sa fie cumparat de municipalitate  pentru a muta acolo activitatea administrativa, in conditiile in care ambele sedii ale primariei vor intra in reabilitare. Mihail Genoiu i-a raspuns ca imobilul apartine Universitatii din Craiova, care nu este interesata sa-l vanda.

Marian Vasile: Cartierul chinezesc ar fi trebuit bugetat
Cartierul chinezesc a fost punctul critic al sedintei CLM si Marian Vasile a avut o reactie normala : „Vi se pare normal ca problema cartierului chinezesc sa fie solutionata de ANL in anul 2030? Craiovenii asteapta apartamentele. Suntem in 2019, mai sunt 11 ani pana atunci”, a atras atentia liberalul Flavius Sirop. Acesta a propus municipalitatii sa preia inapoi cartierul de locuinte, de la ANL, si sa-l realizeze cu bani de la buget. Amendamentul a fost sustinut si de colegul sau, Marian Vasile, care a propus si el ca autoritatea sa repuna in buget suma de anul trecut: „Asa cum am prins, in anul trecut, 11 milioane de lei ca sa spalam aceasta dezamagire a craiovenilor, care este cartierul chinezesc, suma ar trebui sa se regaseasca iar, in acest buget”.

Liberalii au venit cu unele amendamente in folosul comunitatii :sa se construiasca parcari supraetajate in cartiere, sa se infiinteze linii de autobuze speciale pentru transportul elevilor din clasele primare si gimnaziale, sa se creeze centre de activitati pentru tineri.

Raspunsul autoritatilor locale a fost ca exista, deja, demersuri in acest sens.

 

 

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.