Bursele pe care le pot primi elevii din Dolj

0
173

Bursele pe care le pot primi elevii din Dolj 1Elevii de liceu care provin din familii cu venituri mici pot beneficia de bursa „Bani de liceu”. Anul acesta a crescut venitul maxim pe fiecare membru de familie de la 150 la 500 de lei. In plus, si bursa a fost majorata de la 180 la 250 de lei. In anul scolar anterior, de aceasta bursa au beneficiat 1.859 de elevi. Managerii unitatilor scolare din Dolj spun ca odata cu cresterea plafonului va creste si numarul beneficiarilor. „Bursele se acorda pe baza cererilor si a documentelor justificative depuse de elevi pana la inceputul lunii octombrie. Pentru bursa „Bani de liceu“ urmeaza sa se faca ancheta sociala pentru a stabili beneficiarii. Cred ca anul acesta, odata cu cresterea plafonului, vor fi mai multi beneficiari. Anul trecut am avut 50 de elevi beneficiari, anul acesta speram sa fie mai multi. In general, acesti bani se folosesc la camin. La noi este 13 lei masa si 50 de lei regia de camin – cantina, serviciul de curatenie, curent. Elevii trebuie sa aleaga intre bursa aceasta si alte burse sociale. Pot lua in schimb bursa sociala si bursa de merit“, a precizat Ionut Bistriceanu, managerul Colegiului „Energetic“ din Craiova. Bursa „Bani de liceu“ se sisteaza la 20 de absente nemotivate.

Citeste si :  Bilant Covid-19 : Autoritatile au anuntat un nou bilant al infectiilor cu COVID-19: 9.242 de cazuri.

200 de lei bursa profesionala

Bursa profesionala este in cuantum lunar de 200 de lei si se acorda tuturor elevilor care frecventeaza cursurile unei scoli profesionale, potrivit HG nr. 1062/2012. Banii se acorda pe perioada studiilor si a stagiilor de practica. Elevul pierde bursa pe o luna daca acumuleaza zece absente nemotivate, pe trei luni daca are abateri disciplinare care conduc la scaderea mediei la purtare sub 7 sau daca acumuleaza 20 de absente nemotivate la o disciplina. De asemenea, bursa se suspenda pe o perioada de sase luni daca elevul acumuleaza 40 de absente la o disciplina de studiu. In cazul elevilor de liceu exista programul „Bani de liceu“ de care beneficiaza insa doar cei care in ultimele trei luni au venit minim brut pe membru de familie de maximum 500 de lei.

Bursa de studiu se acorda elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele trei luni cel mult egal cu salariul minim pe economie si care indeplinesc simultan conditiile: au media generala peste 7 si nota 10 la purtare in semestrul anterior celui in care se acorda bursa. Exista, de asemenea, si burse sociale pentru elevii din familii cu venituri mici sau pentru cei care au diverse afectiuni medicale. In Craiova s-au acordat in anul scolar anterior 8.000 de burse.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.