Cadrele Liceului Stefan Odobleja au depus o adresa catre Primaria Craiova

0
565

Maine in sedinta Consiliului Local Craiova, la punctul 13 al PROIECTULUI ORDINII DE ZI A ȘEDINȚEI ORDINARE este Proiect de hotărâre privind darea în administrare, către Liceul ,,Voltaire” Craiova şi Liceul „Ştefan Odobleja” Craiova, a unor bunuri aparținând domeniului public al municipiului Craiova, situate în str.Electroputere, nr.21

Va prezentam o parte din adresa transmisa Primariei Craiova si a Consiliului Local Craiova:

“Activitatea didactica la disciplina Educatie fizica si sport se desfasoara,la unitatea noastra,in ambele sali de sport,dar si pe terenurile de sport(atunci cand conditiile meteo permit), atat pentru cele 31 de clase,invatamant de zi (elevii de la Scoala Postliceala,seral si scoala de maistri nu au aceasta disciplina in planurile-cadru),cat si pentru echipele reprezentative,deoarece bugetul de ore/an la aceasta disciplina este de 1519 ore,respectiv 46,03/saptamana pentru acest an scolar,de exemplu,in care filiera teoretica,in majoritate, a avut 33 de saptamani de cursuri. Programul orar pentru cele 31 de clase din schimbul 1(in schimbul al ll-lea functioneaza formatiunile de studiu care nu au disciplina Educatie fizica si sport in planurile-cadru) se poate desfasura in limita a maximum 30 de ore/saptamana,conform art. 36 lie. e din Anexa la Ordinul nr. 1456/2020 pentru aprobarea Normelor de igiena din unitatile pentru ocrotirea,educarea ,instruirea,odihna si recreerea copiilor si tinerilor,devenind imposibil de programat zilnic ore consecutiv la aceeasi disciplina,avand in vedere faptul ca numarul de cadre didactice existente in unitatea de invatamant.” se arata in adresa.

“Asadar, o astfel de schema orara este imposibil de realizat. In plus,in conditiile existentei/persistentei riscului de infectare cu virusul Sars-Cov 2,suntem obligati sa aplicam protocolul de igienizare prevazut de Ordinul ME si MS nr 3235/93/2021 cu modificarile si completarile ulterioare dupa fiecare grupa de elevi care foloseste sala de sport,deci,in nici un caz, nu pot fi programate clase diferite la ore consecutive.” au continuat cadrele de la Liceul Stefan Odobleja.

Va prezentam intreaga adresa aici :

Stefan Odobleja

 

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.