Calin Popescu Tariceanu a EXPLODAT la adresa politicienilor care indeamna protestatarii sa faca plangeri la Parchetul Militar

0
80
Calin Popescu Tariceanu a EXPLODAT la adresa politicienilor care indeamna protestatarii sa faca plangeri la Parchetul Militar 1
Presedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a facut, marti, un apel catre romani sa nu permita „unei minoritati agresive si violente” sa ii intoarca pe cei din tara impotriva celor din Diaspora.

„Primul mesaj este catre romani: suntem cu totii cetateni ai Romaniei, o singura tara si un singur popor. Nu trebuie sa permitem unei minoritati agresive si violente sa ne imparta in sustinatori ai unui partid sau altul, sa ne divizeze, sa ii intoarca pe tineri impotriva celor in varsta, pe cei din tara impotriva celor din diaspora, s.a.m.d. Mai importante sunt valorile care ne unesc: libertatea de exprimare, dar si respingerea violentei de orice natura si respectul fata de drepturile si libertatile individului si fata de institutiile statului chemate sa le protejeze. Ultima perioada este marcata de o intoleranta din ce in ce mai puternica, iar lupta politica trebuie dusa cu argumente, cu proiecte, nu cu apeluri la eliminarea adversarilor politici. Cei care le cer romanilor sa le poarte bataliile lor politice, cei care ii indeamna la violenta verbala sau chiar fizica, urmaresc sa ii foloseasca drept pioni si depinde de noi toti sa nu intram in jocul lor.

Citeste si :  ALDE DOLJ: ORGANIZATIA ALDE RAST ESTE CONDUSA DE PRIMARUL IULIAN SILISTEANU

Al doilea mesaj este catre acei politicieni care fac acum coada la Parchet pentru a ii denunta in bloc pe jandarmii chemati sa mentina ordinea. Sa ataci repetat o institutie importanta pentru ca a incercat sa tina sub control violentele din timpul protestelor si sa impiedice anarhia, este o dovada de oportunism cras si rea-vointa si tradeaza o mentalitate antidemocratica. Prin discursul si actiunile lor, acesti oameni politici pun paie peste foc si hranesc excesele si chiar violenta unei minoritati vocale, pentru care votul intr-o democratie este un moft, iar guvernele ar trebui schimbate prin mijloace nedemocratice, inclusiv prin violenta. Fac apel la acesti oameni politici sa lase deoparte limbajul jignitor si indemnurile la violenta pe care le repeta cu insistenta in aceste zile. Nu asa se ajunge la putere! Romania nu se construieste cu injuraturi si abuzuri, ci prin moderatie, efort si respectarea valorilor care ne unesc!”, scrie Calin Popescu Tariceanu pe Facebook.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.