Calin Popescu Tariceanu mesaj cu ocazia alegerilor din Moldova

0
507
Programul economic al ALDE, ''Romania – a 7-a putere economica a Europei''
Calin Popescu Tariceanu mesaj cu ocazia alegerilor din Moldova

Copreședinte al Alianței Liberalilor și Democraților domnul Calin Popescu Tariceanu a transmis un mesaj cu ocazia alegerilor prezidentiale din Republica Moldova care au loc pe data de 30 Octombrie !

Va publicam intregul comunicat :

Dragii mei români din spaţiul dintre Prut şi Nistru!

Ziua de 30 octombrie 2016, în care vor avea loc alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, cu siguranţă reprezintă un moment istoric de o maximă importanţă. Or, în această zi românii din spaţiul dintre Prut şi Nistru urmează nu doar să-şi reconfirme vocaţia europeană, ci şi să facă un important pas spre reunirea cu patria-mamă – România.

Ruptă forţat din trupul istoric al țării-mamă în baza unor înţelegeri obscure între doi dictatori şi două regimuri totalitare: Rusia stalinistă şi Germania fascistă, astăzi, Basarabia se află mai aproape ca oricând de reunirea cu România. Calvarul de decenii prin care trec românii basarabeni poate lua sfârşit, iar pentru aceasta e absolut necesar ca votul din 30 octombrie 2016 să fie unul pro-UE, unul pro-Unire.

Conştientă de deşteptarea naţională a românilor din spaţiul dintre Prut şi Nistru, văzând creşterea vertiginoasă a curentului unionist din Basarabia, Rusia va încerca să facă o ultimă şi disperată mişcare de a menţine actuala Republică Moldova în sfera sa de influenţă. Iar această mişcare va fi reprezentată de tentativa de a obţine un preşedinte promoscovit, care nu doar că va deturna Republica Moldova de pe calea integrării europene, ci şi va încerca să împiedice reunirea Basarabiei cu România. De aceea, este foarte important ca în ziua de 30 octombrie 2016, toţi adepţii Uniunii Europene din Republica Moldova, toţi adepţii reunirii Republicii Moldova cu România, să facă un front comun pentru repararea unei nedreptăţi istorice ce s-a produs acum câteva decenii, pentru a asigura un viitor locuitorilor Basarabiei aşa cum îl merită – în spaţiul românesc, în spaţiul european de libertate, democraţie şi bunăstare.

În ziua de 30 octombrie 2016 va conta fiecare vot al românilor basarabeni în favoarea unui viitor european, în favoarea reunirii cu patria-mamă. Timpul experimentelor geopolitice a trecut! A venit timpul ca românii din Basarabia să-şi ocupe locul istoric binemeritat, care le-a fost hărăzit de Dumnezeu!

Dragi români basarabeni!

România vă aşteaptă! Noi toţi vă aşteptăm acasă! De aceea, pe data de 30 octombrie 2016 faceţi alegerea corectă! Alegeţi viitorul pe care-l meritaţi din plin.

Cu respect,

al vostru Calin Popescu Tariceanu,

copreședinte al Alianței Liberalilor și Democraților

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.