Campania PNL Dolj – Ofera o sansa! Doneaza sange! a ajuns ieri la Celaru

0
326

Campania PNL Dolj - Ofera o sansa! Doneaza sange! a ajuns ieri la Celaru 1Ieri, 26 iunie 2018, in comuna Celaru a avut loc o noua actiune de donare de sange, parte a campaniei initiate de Partidul National Liberal Filiala Dolj in parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova, „Ofera o sansa! Doneaza sange!”. Celaru este cea de-a patra comuna care se alatura campaniei demarate de PNL Dolj, dupa ce in lunile aprilie si mai actiuni similare au avut loc in comunele Rojiste, Apele Vii si Silistea Crucii.
PNL Dolj multumeste pe aceasta cale celor peste 70 de persoane care au dorit sa doneze astazi sange, Centrului Regional de Transfuzie Sanguina din Craiova care a pus la dispozitie unitatea mobila si domnului Lion Lucian, primarul liberal al comunei Celaru care a sustinut acest demers.
Initiativa campaniei „Ofera o sansa! Doneaza sange!” apartine consilierului judetean Laurentiu Ivanovici, presedintele Comisiei de Sanatate a PNL Dolj si vicepresedintelui PNL Dolj, Isidor Raducea si putem remarca faptul ca precede apelul facut saptamana trecuta de catre ministrul sanatatii, prin care solicita populatiei sa mearga la centrele de transfuzii sa doneze voluntar sange, avand in vedere deficitul care se inregistreaza in lunile de vara, pe perioada concediilor si a muncilor agricole.

View post on imgur.com

PNL Dolj propune incheierea unui protocol de colaborare intre Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova si Consiliul Judetean Dolj prin care sa fie sprijinita activitatea de donare de sange prin deplasarea autovehiculului „Centru mobil de donare sange” in localitatile judetului Dolj.

Mai putin de 2% din romani doneaza sange, iar lipsa de donatori a generat o criza permanenta. Daca inainte era vorba de anumite perioade din an, sarbatorile de Craciun, cele de Paste ori lunile de vacanta, iulie si august, cand frigiderele centrelor de recoltare erau goale, acum, situatia este mult mai grava. Retelele de socializare sunt pline de apeluri disperate prin care pacientii cauta donatori pentru pacienti in stare grava. De multe ori, familiile disperate stau pe holurile centrele de transfuzii si ii roaga pe donatori necunoscuti sa ii ajute pe cei bolnavi. Orice pacient care e in stare de urgenta, necesita sange si fara sange acel pacient poate fi pierdut.
In acest context si avand in vedere faptul ca Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova nu are asigurat combustibilul necesar pentru a deplasa constant autovehiculul specializat „Centrul mobil de donare sange” (a carui valoare se ridica la aproximativ 800.000 de euro) grupul consilierilor judeteni PNL Dolj a propus un proiect de hotarare, care prevede alocarea unei sume de 2.000 lei lunar de catre Consiliul Judetean Dolj.
De asemenea, avand in vedere criza de sange si faptul ca numarul de donatori este in scadere, propunem Institutiei Consiliului Judetean Dolj dar si Institutiilor aflate in subordine, demararea unei actiuni de donare de sange cu participarea angajatilor acestor institutii. Semnalul dat societatii civile de catre Consiliul Judetean Dolj ar fi unul de implicare si de sustinere a acestor actiuni de donare de sange.

Citeste si :  Alegeri Prezidentiale : Plangere penala impotriva presedintelui si loctiitorului din sectia de votare din Plesoi

Biroul de presa PNL Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.