Candidatura lui Ovidiu Flori la Primaria Isalnita poate crea un precedent pentru alegerile din Romania ..

0
120

Nasul familiei Vasilescu , Ovidiu Flori vrea cu orice pret sa candideze la Primaria Isalnita . Chiar daca a fost declarat incompatibil de ANI , am explicat situatia in care se afla si ce prevede interdictia in acest articol

Situatia din pacate poate crea un precedent pentru alegerile din Romania avand in vedere ca in aceasta situatie se afla aproximativ 4600 de persoane declarate incompatibile de catre AGENTIA NATIONALA DE INTEGRITATE.

Ovidiu Flori poate sa candideze dar nu poate ocupa funcția, chiar dacă castiga ,adica pot participa si la următoarele alegeri partiale, care se vor face pentru ca functia de primar ramane neocupata ..

Pana pe 12.12.2022 ,Ovidiu Flori nu poate ocupa nici o functie publica ..

“Persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor alin. (1) sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului.

Citeste si :  VREMEA de 1 Mai si pentru urmatoarele doua saptamani.

Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdictia de 3 ani opereaza potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unui conflict de interese sau a unei stari de incompatibilitate”. este specificat pe  Integritate.Eu .

Citeste si :  Votul din 26 mai nu este vorba despre Europa ! PNL si USR+ sunt obligate de electorat sa fie in slujba cetateanului..

 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.