Caracal 2019 : 5 ofiteri si 3 agenti de politie, cercetati in cazul disparitiei Alexandrei Macesanu, pe care Gheorghe Dinca a declarat ca a ucis-o

0
643

Corpul de control al ministrului a efectuat cercetari la Inspectoratul de Politie Judetean Olt, pentru a verifica modul cum politistii si agentii au reactionat la apelul de ajutor al Alexandrei Macesanu si procedurile pe care acestia le-au aplicat in acest caz.

Astfel, pe parcursul verificarilor Corpului de control al ministrului, au rezultat mai multe deficiente, inclusiv pe linia exercitarii actului managerial la nivelul conducerii IPJ Olt, care denota o lipsa de implicare din partea factorilor de conducere ai inspectoratului in coordonarea efectivelor din subordine.

In urma analizei efectuate la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a dispus incetarea imputernicirii inspectorului sef al I.P.J. Olt, precum si a celor doi adjuncti ai acestuia, dar si schimbarea din functie a sefului Politiei municipiului Caracal, precum si a adjunctului acestuia.

De asemenea, in urma verificarii tuturor aspectelor referitoare la modul de interventie a politistilor de la sesizarea privind disparitia unei minore in data de 24.07.2019, pana la prima perchezitie la domiciliul suspectului din data de 26.07.2019, Corpul de control al ministrului a propus, in conformitate cu art. 59 alin. (1) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare, cercetarea prealabila fata de 5 ofiteri si 3 agenti, in raport cu atributiile functionale prevazute in fisa postului, a actelor normative incidente in materie, a instructiunilor si dispozitiilor in vigoare. In acelasi timp, a fost informat Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal pentru a analiza si dispune cu privire la situatia de fapt retinuta in sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112.

In urma verificarii tuturor aspectelor referitoare la modul de interventie a politistilor de la sesizarea privind disparitia unei minore in data de 24.07.2019, pana la prima perchezitie la domiciliul suspectului din data de 26.07.2019, Corpul de control al ministrului a propus, in conformitate cu art. 59 alin. (1) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare, cercetarea prealabila fata de 5 ofiteri si 3 agenti, in raport cu atributiile functionale prevazute in fisa postului, a actelor normative incidente in materie, a instructiunilor si dispozitiilor in vigoare. In acelasi timp, a fost informat Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal pentru a analiza si dispune cu privire la situatia de fapt retinuta in sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112.

Visits: 2

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.