Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA!

0
1460

Mai este puțin timp și craiovenii sunt chemați să aleagă un nou primar și un nou consiliu local.
Între competitorii declarați, Olguța Vasilescu se distinge prin tupeu, obrăznicie și impertinență, toate aceste necalității fiind dublate și de activitatea unei adevărate caracațițe organizate pe model mafiot.
Scopul lor nu are nicio legătură cu binele orașului ci doar cu buzunarele proprii ale lor și a locotenților lor.

În cele ce urmează, folosind doar surse publice aflate la îndemâna oricui, adăugând puțină documentare pe internet, putem să arătăm cetățenilor craioveni capcana pe care PSD le-o propune:

O mafie personală care să controleze fără milă, atât Craiova cât și județul Dolj, încă patru ani de jafuri și umilințe!

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 1
Iată care sunt candidații de pe lista PSD pentru Consiliul Municipal Craiova: expresia hâdă a corupției, favoritismului și a promovării rudelor în toate funcțiile cheie!
Căpetenia adunăturii pesediste e Lia-Olguţa Vasilescu (vezi foto pe treptele DNA Craiova) deputat și „profesor” la o universitate mai puțin cunoscută, titulara unui doctorat plagiat, protagonista unui moment penibil când fosta primăreasă ne-a făcut de râs la ONU, încercând să vorbească în franceză și engleză.
Cunoscută pentru haosul lăsat în Primăria Craiova precum și în Ministerul Muncii pe care l-a păstorit sub îndrumarea pușcăriașului Dragnea, Olguța se mai poate lăuda și cu câteva dosare penale.

Cel mai serios și de substanță dintre acestea e cel în care se investighează furtul a 8,2 milioane de euro din banii craiovenilor, pentru a onora o „cerere” venită de la București pe linie de partid. Beneficiari, SC King Industrial SRL, o firmă cu acționari turci …
Mai precis, în 2013, Primăria Craiova a încheiat cu firma King Industrial Enterprises SRL București un contract-cadru pe patru ani în valoare de 8,2 milioane de euro, pentru furnizarea și montarea de echipamente destinate locurilor de joacă din oraș. Înțelegerea presupunea șase contracte subsecvente în perioada 2013-2016 pentru furnizarea și montajul unor echipamente pentru locuri de joacă.

Primele trei contracte subsecvente, în valoare totală de 3 milioane de euro inclusiv TVA, au fost încheiate în perioada 2013-2014. Echipamentele au fost recepționate fără obiecțiuni de primărie, pe bază de proces-verbal.
Până la sfârșitul lui 2014, municipiul plătise deja către societate circa 3 milioane de euro. La mijlocul derulării contractului, procurorii au descins la primărie, de unde au ridicat mai multe documente și două calculatoare. Deși inițial recepționase fără obiecții echipamentele, după demararea anchetei DNA primăria a invocat nerespectarea caietului de sarcini și a dat societatea King Industrial în judecată, cerând înapoi toți banii și daune morale de un milion de lei.
În februarie 2015, prin dispoziție a primarului, s-a constituit o comisie de verificare a echipamentelor, la locațiile din Valea Roșie, Lăpuș, Parcul Pușkin și Esplanada Craiovița Nouă. Comisia a constatat că toboganele aveau spărturi, iar materialul din care erau realizate (polietilenă de înaltă densitate) avea în realitate o grosime de 3-4 mm., în loc de minimum 19 mm., cât prevedea caietul de sarcini. Mai mult, o parte din aparatele pentru fitness au ruginit și s-au rupt, din cauză că nu erau din inox, ci din tablă roluită, sudată longitudinal și vopsită.
Sursa: www.comisarul.ro – articol din 21 nov. 2016.

Chiar dacă nu este pe lista de consilieri, Anamaria Mihaela Covaci este apropiată de o mare lideră din PSD ministru al mediului în mai multe guverne și prietenă de suflet a Olguței Vasilescu. Având atâtea proptele, pentru Anamaria Mihaela Covaci nu a fost nicio problemă să câștige diverse contracte folosind caiete de sarcini „servite” de funcționarii Primăriei Craiova. Situația este și în atenția procurorului DNA Jean Uncheșelu, iar probele sunt beton, inclusiv cu recunoașteri ale salariaților din primărie…
Evident, asta nu a împiedicat-o pe Olguța Vasilescu să o impună ca membru titular în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova.
Pentru craioveni, numele Anamaria Mihaela Covaci este mai degrabă necunoscut, întrucât pupăza a fost adusă de Olguţa Vasilescu de la Arad, făcută mai întâi şefa Serviciu de Achiziţii în Primăria Craiova, după care, în numai câteva luni, a fost avansată rapid în funcţia de director la investiţii, achiziţii şi licitaţii!
Care au fost meritele doamnei Covaci ca să beneficieze de aceste numiri ? Greu de spus, dar o explicație poate fi în faptul că tânăra directoare peste achizițiile primăriei a fost colegă de PRM cu Olguța Vasilescu. Probabil doar întâmplător Anamaria Covaci și-a luat masteratul la Universitatea de Vest din Timișoara unde Olguța noastră deține și titlul de … profesor-asociat.
Sursa: articol în publicația Cotidianul din 11 februarie 2013.

Când e vorba de răsplată din bani publici, Olguța Vasilescu știe să fie foarte generoasă. Nu doar Ana Maria Covaci s-a bucurat de atenția sa ci și denunțătorul ei inițial, Ionuț Pârvulescu. Acesta și-a schimbat declarațiile inițiale, apoi a primt funcția de consilier al consilier al președintelui Claudiu Manda la Comisia SRI și ulterior, pe cea de director al High Tech Industry Park. Este normal, după cum se știe, tăcerea e de aur!

 

 

Lia Olguța Vasilescu este cea care, în disprețul legii și al intereselor cetățenilor, și-a impus rudele, finii sau afinii, în toate pozițiile cheie din Craiova, iar rudele și finii, la rândul lor, și-au adus alte persoane apropiate în funcții de conducere, căpușând banul public, ”primarul de facto” urmărind din centrul pânzei, ca o Văduvă Neagră, sufocarea oricărei revolte și drenarea banului public…
Preda Radu, fost administrator public al Craiovei, fost director al RAADPFL Craiova și al RAT Craiova, a fost în PRM, este finul ei și e actual senator, fiind de asemenea urmărit penal de DNA pentru diverse infracțiuni, acesta fiind atât de disperat după bunurile din averea publică a craiovenilor încât a vândut imobilului de pe strada Calea Unirii 155, aparținând RAADPFL Craiova chiar către soția sa. În prezent, imobilul aduce venituri generoase finului Olguței Vasilescu.

Un alt element-surpriză se găsește și în dosarul de corupție al primarului Craiovei legat de reabilitarea fațadelor mai multor blocuri din Centrul Istoric. Asociația de Proprietari Romarta, care include blocurile de pe strada A.I. Cuza (vezi foto) pe partea cu sediul primăriei, a anunțat DNA că dorește să intervină în dosar în calitate de parte vătămată și parte civilă.

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 2
Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul unei Adunări Generale a asociației, proprietarii cerând revenirea la culoarea inițială a blocului. În solicitare, asociația acuză faptul că schimbarea culorii blocului s-a făcut ilegal, fără avizele necesare, și că reabilitarea a produs un prejudiciu bugetului local de 27.000 de lei prin neplata integrală a taxelor pentru folosirea schelelor pe domeniul public. În plus, unii proprietari de spații comerciale de la parterul blocurilor sunt nemulțumiți că au fost obligați să plătească reabilitarea din buzunar, deși spațiile fac parte din asociație.

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 3Legat de această situație, DNA i-a trimis în judecată atât pe Lia Olguța Vasilescu, cât și pe Radu Preda, fost director RAADPFL și RAT, precum și pe Elena Daniela Popescu, președinte al Asociației Pro Craiova.
Motivul? Mai multe fapte de corupție, printre care mită și spălare de bani. O parte din dosar se referă la reabilitarea fațadelor blocurilor din Centrul Istoric. Lucrările au fost făcute cu bani și materiale oferite ca sponsorizare de mai multe firme care aveau lucrări în derulare cu primăria, cum ar fi Recon, Mitliv sau UTI Grup. Procurorii au considerat că primarul și cei doi complici au făcut presiuni asupra patronilor pentru a contribui cu bani la Operațiunea „Fațada“, iar ca intermediar a fost folosită Asociația Pro Craiova, condusă de Elena Daniela Popescu, angajată succesiv la RAADPFL, RAT Craiova și SC Piețe și Târguri Craiova SRL, toate structuri controlate de Primăria Craiova.
Sursa informării: Gazeta de Sud, articol din 28 iulie 2016.

Din 2016, Eliza Peța, este membră a Camerei Deputaților. S-a măritat cu un anume Sorin Ștefănescu, iar nașă a fost – cum altfel? – chiar Olguța Vasilescu.
Firma soțului ei, un apropiat al nașului Olguței Vasilescu, Ovidiu Flori, a ”câștigat” la foc automat contracte de milioane de euro de la cam toate instituțiile publice din Craiova. Normal, noi nu dăm crezare vorbelor din târg că firma REMEX este doar un paravan al afacerilor lui Ovidiu Flori și Sorin Ștefănescu este doar un interpus al acestuia, el fiind doar un tip ”prăfuit”!
Conform datelor de la Registrul Comerțului, Sorin Costin Ștefănescu este deținătorul a 90 la sută din acțiunile firmei Remex SRL, celelalte 10 procente fiind în posesia unei femei de 68 de ani din Craiova, care se numește Lucia Deliu.
Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 4Relația de rudenie între Eliza Peța-Ștefănescu (foto alăturată), soțul său Sorin Ștefănescu și Olguța Vasilescu a făcut din tinerilor soți „Regina” achizițiilor publice în multe localități din Dolj.
Astfel, potrivit siteului speci-alizat e-licitație.ro, comuna Ișalnița a acordat direct un contract de deszăpezire la data de 18 decembrie 2017 societății Remex SRL în valoare de 100 de lei pe oră, pentru 500 de ore. Astfel, pentru lucrări executate cu un autogreder, cu încărcător frontal, cu o autobasculantă cu lamă și un buldoexcavator, firma lui Ștefănescu a încasat de la primărie 50.000 de lei, echivalentul a cca. 11.000 de euro.

 

De la aceeași primărie, firma Remex a încasat în septembrie anul trecut, prin atribuire directă, nu mai puțin de 49.000 de euro pentru realizarea unui sens giratoriu.
Agenția Județeană pentru Ocuparea forței de Muncă din Dolj este o altă instituție de stat care îi dă contracte familiei Ștefănescu. Aceaștia au plătit 11,9 lei pe metru pătrat pentru o suprafața de 573 metri pătrați, adică 1.500 de euro doar pentru montarea unui covor de tip PVC.
În comuna Ghercești, firma lui Ștefănescu a mutat, în aprilie anul trecut, mai multe cămine de branșament la apa pe domeniul public, valoarea lucrării fiind de 85 de lei pe bucată, în total fiind mutate 418 de cămine.
În noiembrie 2016, aceeași firmă, obținea, tot fără licitație, o lucrare de reparații la bulevardul de centură și plombări pe străzile municipiului Calafat. Astfel, au fost plombați 4800 de metri pătrați pentru care primăria a plătit 81.000 de euro firmei Remex.
Prin procedură simplificată, aceeași firma a câștigat, în februarie 2018, o lucrare de Execuție lucrări pentru obiectivul reparație capitală sediu Rectorat corp A pentru 215.000 de euro, alți 510.000 de euro fiind încasați, prin procedură simplificată, de la spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, decontul fiind realizat de Consiliul Județean Dolj.
Ștefănescu a reabilitat și școala gimnazială din Tălpaș, în aprilie anul trecut, pentru 160.000 de euro.
În august 2014, aceeași firmă primea din partea Primăriei Craiova un contract cadru în valoare de 21,9 milioane de lei, pe o durată de 4 ani, pentru reabilitarea tuturor școlilor din municipiu.
Sursa informării: publicația online g4media din 9 mai 2018.

Citeste si :  Caracal 2019 : Audierea criminalului din Caracal, suspendata la DIICOT Craiova, dupa ce i s-a facut rau

Tupeul Olguței Vasilescu este nemărginit, ca și disprețul ei față de cetățenii Craiovei. Un bun exemplu în acest sens este și „traseul profesional” al cumnatului său, Sorin Manda.
Printre altele, acesta a fost impus în funcția de director general al societății de transport Craiova (RAT) pe un salariu lunar de circa 15.000 de lei (peste 3 mii de euro) pe lună. Unul dintre motivele pentru care s-a făcut „promovarea” a fost dat de necesitatea de a-l scoate din zona de interes a procurorilor pentru asocierile lui dubioase cu interlopul Emanuel Bănică…zis Ema (cel care a ”donat” conacul către fratele său Claudiu Manda și Olguța Vasilescu). Prin cumnățelul candidatei Olguța Vasilescu se aprobau PUZ-uri la foc automat pentru toți ”dezvoltatorii imobiliari” din Craiova…gratis, ca toți PSD-iștii de treabă, cum îi știu toți cetățenii!
În decembrie 2019, Consiliul Local Craiova s-a întrunit și, la ordinul Olguței Vasilescu,a schimbat şefia Regiei Autonome de Transport şi pe administratorul special al S.C. Termo Craiova S.R.L. La Regia de transport a fost numit Sorin Manda, fratele senatorului PSD Claudiu Manda, soţul Liei Olguţa Vasilescu. În momentul de faţă, Sorin Manda lucrează tot în cadrul Primăriei Craiova. La S.C. Termo Craiova a fost numit Gheorghe Nedelescu, fost viceprimar şi consilier local. El este membru PSD şi a vizat în trecut chiar funcţia de primar al muncipiului. Pentru toți aceștia, Consiliul Local a stabilit indemnizații generoase, de ordinul a mii de euro pe lună, chiar dacă instituțiile sunt într-un faliment nedeclarat.
Sursa informării: publicația Libertatea, articol din 11 dec. 2019.

Câteva vorbe și despre Mihail Genoiu, primar în funcție, unul dintre stâlpii manevrelor pesediste din Craiova. Supranumit „primarul Zeroiu, acesta e un traseist politic provenit din Uniunea Națională pentru Progresul României (partidul balama al „generalului Izmană”, criminalul Gabriel Oprea). Tot el este cel care a gestionat pentru anumite instituții și mai ales pentru anumite rude ale politicienilor de rang înalt din PSD Dolj, spațiile comerciale din Sala Polivalentă Craiova sau de pe Stadionul „Ion Oblemenco”, haosul și destrăbălarea pe bani publici din Compania de Apă „Oltenia”, Salubritate Craiova, RAADPFL Craiova, etc. Pentru serviciile făcute, deși nu a mai fost lăsat să candideze pentru primărie, lui Genoiu i s-a promis un loc eligibil pe listele PSD pentru Senatul României.
Până atunci, Genoiu ar trebui să dea seamă cetățenilor Craiovei care au parte de un transport public execrabil, așa cum rezultă chiar din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Orașului Craiova postat pe site-ul Primăriei.
Conform acestui document, în municipiul Craiova doar cca. 45 dintre intersecţii sunt semaforizate. Comparând Craiova cu situaţia oraşelor din Europa Centrală unde există o intersecţie semaforizată la circa 1000 locuitori (ar rezulta pentru municipiul Craiova necesitatea semforizării a circa 250 intersecţii) se poate spune că numărul intersecţiilor semaforizate este foarte scăzut şi că situaţia se poate îmbunătăţi considerabil.
Nici situația pistelor pentru biciclete nu este prea bună: conform „Planului de Mobilitate” citat mai sus, „în prezent sunt amenajate trasee de piste pentru biciclete doar pe strada Caracal – între str. Anul 1848 şi bd. Decebal şi în Parcul Romanescu”. Chiar și așa, majoritatea pistelor sunt inutilizabile, în special din cauza autovehiculelor parcate peste ele, așa cum se vede și din fotografia alăturată.

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 5
În plus, există doar un centru de închirieri biciclete în municipiul Craiova, dar bicicletele se pot închiria pentru perioade scurte, modul de tarifare indicând utilizarea acestora doar pentru agrement. La acestea se adaugă lipsa planificării reţelei de biciclete pe ansamblul municipiului Craiova precum şi a localităţilor din Polul de creştere Craiova.
Printre alte probleme semnalate se numără și amenajarea inadecvată a pistelor existente de pe strada Caracal, mai ales în zona staţiilor de transport public (direcţionate spre alveolele destinate opririi autovehiculelor de transport public), lipsa de continuitate a traseelor pistelor de pe str. Caracal şi a celor planificate sau în execuţie de pe Calea Bucureşti şi, respectiv str. Râului, precum și amenajarea deficitară (alinieri şi racordări inadecvate) a pistei în zona intersecţiilor, traversărilor şi a staţiilor de transport public; neaducerea la cotă a pistelor față de carosabil (în special la traversări).
În același document se spune negru pe alb că au fost identificate următoarele zone unde transportul public nu oferă nici un serviciu sau un nivel scăzut de servicii: Zona de Est – Strada Carpenului și partea de est a cartierului Bordei, zona de Vest : la vest de strada Râului și ambele părți ale bulevardului Știrbei Vodă, zona de Sud: Cartierul Veteranilor.
„Aceste zone fie au o densitate foarte scăzută, în special în sud și nord‐est unde sunt şi terenuri virane, fie au o infrastructură rutieră în stare proastă, în sud‐vest și vest” se mai arată în studiul citat.
Constatările din acest document ar fi suficiente pentru că sunt însușite chiar de cei care guvernează Craiova de 30 de ani de zile.

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 6

Cu toate acestea, administrația PSD nu dă vreun semn că dorește să corecteze aceste probleme, în schimb primarul Mihai Genoiu, (vezi fotografia alăturată) e un atât de „bun gospodar” încât a garantat datorii la bancă de 300.000 euro și 1,2 milioane lei în calitate de fidejusor.

Pe de altă parte, se laudă cu bijuterii de 7.000 de euro strânse în ultimii 40 de ani, dar nu se știe unde le ține, pentru că nu are nici o proprietate pe numele său.

Cum-necum, conform declarației de avere, edilul a declarat că are un BMW din 1994, radiat la începutul anului 2018 iar la capitolul „plasamente” a menționat că a acordat un împrumut de aproape 100.000 euro către Rovipig SRL, firmă aflată în faliment și la care primarul deține 40% din părțile sociale. O altă firmă la care edilul este asociat (cu 42,74%) este Olas Prod SRL.

Un alt personaj dubios inclus pe lista PSD pentru Craiova este și fostul judecător Dan Spânu,(vezi foto) un personaj controversat, autor al multor decizii scandaloase în calitate de judecător, dar și fost Președinte al Tribunalului Masonic al Marii Loji Naționale din România.

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 7

Evident, ca urmare a înregimentării sale politice a fost nevoit să demisioneze din funcția de vicepreședinte al Asociației Magistraților din România, conform anunțului făcut de Andreea Ciucă, președintele AMR.
Pensionat în decembrie 2018, Spânu a câștigat în același an 340.000 de lei, adică 28.000 de lei pe lună. Aplicând formula de calcul a pensiilor speciale în cazul magistraților, rezultă că fostul judecător devenit politician încasează o pensie de aproximativ 35.000 de lei pe lună, adică 7.000 de euro.
Despre AMR mai trebuie spus că s-a remarcat prin opoziția vehementă la propunerile de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), s-a pronunțat împotriva eliminării pensiilor speciale, susținând că acesta reprezintă „reprezintă un atac la adresa independenței magistraților”, a criticat procurorii CSM, care „subminează ordinea constituțională, atacă libertatea de exprimare și independența judecătorilor”.
În toamna anului trecut, AMR cataloga raportul Comisiei Europene privind evolutia situației din România în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare ca fiind „eronat” și care „cuprinde erori sistematice și de o gravitate ce ar trebui să aibă ca efect invalidarea acestuia”.
AMR, alături de Uniunea Națioală a Judecătorilor din România (UNJR), condusă de Dana Gîrbovan, cea care a fost propusă de PSD drept ministru al Justiției, au fost partenerii tradiționali de dialog ai Comisiei Iordache în 2017-2018, perioadă care a coincis cu cele mai dure atacuri politice la adresa sistemului judiciar din partea majorității parlamentare PSD-ALDE-UDMR.
Sursa: articol din publicația online romania.europalibera.org din 14 august 2020.
Surse bine informate din PSD spun că Ștefan Spânu nu va rămâne consilier local, fiindu-i promisă altă funcție mai importantă la nivel central, chiar guvernamental, la București, în viitor, el având rolul doar de a ridica lista deși, la cum îl știu craiovenii că a judecat și a împărțit dreptatea, va avea doar rolul de balast și de piatră de moară la gâtul unui PSD disperat că pierde puterea.
Pe lista PSD se mai află și alți profesori universitari: Sorin-Nicolae Dinescu, prorectorul UMF, medic, și Dorel Berceanu, prorector UCV. Aceleași surse spun că și aceștia se vor retrage după alegeri, rolul lor pe listă fiind doar să mintă craiovenii cu privire la simpatia de care s-ar bucura Olguța Vasilescu în mediul academic local.

Lăsând figuranții deoparte, pe listă îl găsim și pe actualul viceprimar al Craiovei, Adrian Cosman. Acesta e, alături de Mihail Genoiu responsabil de dezastrul din Craiova, de corupția endemică și de lipsa atragerii fondurilor europene de dezvoltare, care să contribuie la conturarea Craiovei ca pol regional de dezvoltare economic. Greu de crezut, dar individul, se visează din nou viceprimar al Craiovei, deși acesta are în subordine Căminul pentru Persoane Vârstnice din Craiova unde a fost un dezastru sanitar, Direcția de Sănătate Publică Dolj descoperind un focar uriaș de COVID 19, fiind deschis și un dosar penal de procurori pentru ”zădărnicicrea combaterii bolilor”.

Citeste si :  Unde poți face autorecenzarea asistată în Municipiul Craiova ?

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 8

Mai mult, PSD-istul Adrian Cosman, coordonează și un alt domeniu de ”succes”, respectiv curățenia din orașul Craiova, având în subordine SC SALUBRITATEA SRL…
Ca să îi spulberăm iluziile acestui specimen, îl asigurăm că, ]n cel mai bun caz va rămâne un simplu consilier local, căci Aurelia Filip, fosta dijmuitoare de la RAADPFL Craiova va fi nominalizată pentru funcția de viceprimar.

Mergând mai departe, pe listă îl găsim și pe Lucian Costin Dindirică, managerul de la Biblioteca Judeţeană Dolj, un mason aflat în război cu presa independentă. Familia de bugetari Lucian și Anca Dindirică – el manager al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Craiova, ea șefă a TVR Craiova au încercat sistematic să blocheze articolele și anchetele jurnalistice care îi vizau – prin amenințări cu judecata sau cu plângerea penală.
Sursa: articol din Republica Oltenia din 28 noiembrie 2019
Lucian Dindirica este cunoscut și ca rusofil, propagandist al regimului comunist și al instrumentelor sale.

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 9
Conform Asociației Pro Democrația – Club Craiova, conducerea Bibliotecii Judetene „Alexandru si Aristia Aman” din Craiova este preocupată de sfidarea memoriei jertfei celor asasinați în Decembrie 1989, o dovadă în acest sens fiind că instituția a găzduit, în ianuarie 2018, lansarea unei cărți elogioase dedicate ultimului șef al Securității comuniste, Iulian Vlad”.
Printre invitatii la acest eveniment pseudo-cultural s-au regasit și un fosti turnător (colaborator) ai Securitatii comuniste, respectiv fostul jurnalist comunist Lupescu Dan. Conform informatiilor oferite de site-ul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Curtea de Apel Bucuresti, prin Sentinta Civila Nr. 4252 / 25.06.2012, constata calitatea de colaborator al Securitatii in cazul lui Lupescu Dan.
Printre invitatii la acest eveniment pseudo-cultural s-au regasit și un fosti turnător (colaborator) ai Securitatii comuniste, respectiv fostul jurnalist comunist Lupescu Dan. Conform informatiilor oferite de site-ul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Curtea de Apel Bucuresti, prin Sentinta Civila Nr. 4252 / 25.06.2012, se constata calitatea de colaborator al Securitatii in cazul lui Lupescu Dan.

Deşi nu se poate mândri că are prea multe lucruri în comun cu activitatea culturală, Lucian Dindirică are alte atuuri: este unul dintre cei mai influenţi jurnalişti craioveni.
Apropiat nu doar al Olguței Vasilescu ci și al fostului primar Aurică Solomon, relaţie care de-a lungul timpului „s-a cimentat“ cum se cuvine pe baza unor servicii reciproce, dar şi al unor lideri sociali-democraţi, Dindirică este, de departe, cel mai oportunist ziarist din presa locală şi centrală.
De pe urma concubinajului neprincipial cu primarul Solomon, omul lui Vântu la Craiova s-a ales cu un club în buricul Craiovei, spaţiu luat de la RAADPFL pe numele tatălui său, revoluţionar cu patalama. Pentru mai-marii oraşului, nu a contat că înaintea lui Dindirică-tatăl au mai fost şi alţi revoluţionari care au visat la o mică afacere în centrul Craiovei, depunând cu mult timp înainte cerere pe adresa RAADPFL (numele revoluţionarilor Truică, Luican sau Jianu fiind familiare angajaţilor acestei regii), atât timp cât doar Dindirică-fiul este jurnalist cu acte în regulă la REALITATEA TV. Pe lângă clubul luat pe numele tatălui şi administrat de el, Dindirică a mai beneficiat de niscai favoruri de sute de milioane din partea Primăriei Craiova: un spaţiu comercial în Piaţa Centrală, subînchiriat de ziarist se pare unui iubitor de hamburgheri, precum şi administrarea Ştrandului Hanul Doctorului, aflat în patrimoniul aceleiaşi regii.
Sursa : publicația Indiscret, articol semnat de Cosmin Pretorian
Lucian Dindirică are și alte merite pentru Lia Olguța Vasilescu: printre altele, a fost și președintele „Asociației Craiova Capitală Culturală Europeană”, aflată în centrul unui scandal uriaș din cauza cheltuirii în mod ilegal a unui milion de euro, prin sifonarea banilor craiovenilor.
Cum-necum, Dindirică a fost și este ținut în funcții bănoase pe bani publici de către candidatul PSD pentru Primăria Craiova, căci, la nervi, acesta poate da multe pe goarnă și ar fi deranj mare!

Coborând pe firul listei, tot în zona eligibilă o găsim și pe Gheorghiţa-Daniela Barbu, fost secretar de stat la Ministerul Muncii și Justiției Sociale pe timpul mandatului de ministru al Olguței Vasilescu și fostă Președintă a ANOFM, de unde a fist demisă pentru incompetență. Oricum, dacă se vor cerceta ilegalitățile de la Căminul de Persoane Vârstnice, inclusiv felul în care s-a gestionat situația focarului de COVID de acolo, dumneai va avea mari și neplăcute surprize.
Avocatul Radu Marinescu este un alt exemplu de recompensare pe bani publici. Acesta a aparat-o pe Olguta Vasilescu la Tribunalul și Curtea de Apel București în dosarul în care DNA ceruse arestarea preventivă a primarului pentru fapte de corupție și tot el a reprezentat primăria și în 2013 în procesul de evacuare a echipei de fotbal Universitatea Craiova, a lui Adrian Mititelu, de pe stadionul Ion Oblemenco din Craiova.
Marin Nicoli, director general la Parc Industrial Craiova SA, inginer și foarte acoperit, care are un dosar clasat de niște organe de cercetare amabile, după ce i-ar fi dat ginerelui său un spațiu în parc și l-ar fi angajat să facă prin fima lui de IT întreținerea firmelor din parc. Un alt PSD-ist generos cu firmele familiei, normal, tot din bani publici …
Din listă nu putea să lipsească Mădălin-Cristian Vasilcoiu, autonumit „COIU” – jurist, ziarist, „câinele rău” al Olguței Vasilescu și mâna cu care se șterge la…gură. Acesta are meritul principal de a fi finul lui Ionuț Pârvulescu și lătrău de serviciu contra dușmanilor politici ai ”Stăpânei”, fiind specialist în agățatul de Consilii de Administrație bănoase, ca cele de la Institutul Național pentru Textile și Pielărie și în trecut, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării.
Acel babiun gălăgios, fără nicio competență, a fost în consiliul de administrație al Institutului de MECATRONICĂ…Lui, îi e greu să și pronunțe cursiv numele institutului și asta când e treaz (ceea ce nu i se prea întâmplă), darmite să și înțeleagă ceva din ce se întâmpla pe acolo… Dar banii n-au miros pentru PSD-iști, mai ales dacă sunt nemunciți, din surse publice și moca…

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 10
Aurelia Filip, consilier europarlamentar și fostă directoare a RAADPFL Craiova, ”moștenitoarea combinațiilor” lui Radu Preda și „artista” PSD-ului de Oscar, care a dus combinațiile și nepotismul la rang de artă în regie.
Rela e atât de inteligentă că, la o postare ironică a jurnalistei Ramona Săseanu despre Grațiela Drăghici, i-a dat LIKE pe Facebook, provocând crize de furie candidatei Olguța Vasilescu cea care a catalogat-o cu gingașele cuvinte, în stil „olguțist”: EȘTI O VACĂ PROASTĂ!
Nu ne însușim apelativul candidatei PSD pentru o doamnă, dar e clar că Rela Filip a folosit muncitorii regiei și utilajele acesteia pentru a aranja / amenaja grădinile multor potentați din oraș, dar mai ales din Primăria Craiova.
În jurul Relei Filip se învârt toate afacerile fraților Manda (Dan, Sorin și Claudiu) pe foarte mulți bani, Rela afișându-se pe contul ei public de socializare de pe Facebook alături de Dan Manda care are zeci de contracte și spații la Sala Polivalentă sau Stadionul ”Ion Oblemenco”, unde împarte spațiile cu Ovidiu Flori, că afacerile se fac în Famiglie…
Contează mai puțin și e doar de datoria organelor de anchetă, după ce vom devoala mafia PSD din primăria Craiova, să afle dacă e adevărat ce spun salariații regiei că aceasta avea comision de la firmele de ciment și bolțari care livrau regiei sau de la Luk Oil-ul de pe strada Râului și Rompetrol-ul de lângă Auchan ce furnizau combustibil.
Tot despre Sorin Manda mai trebuie spus că la sfârșitul anului 2019 și-a încheiat activitatea de administrator public al orașului Craiova, dar asta nu înseamnă că l-a uitat pe binefăcătorul fratelui său.

Dar nu putem vorbi despre administrația PSD din Craiova fără să ne referim și la situația dezastruoasă de la TERMO SA deoarece hoasul de acolo va afecta foarte grav orașul în urmatorii ani.
Totul a început când Olga Vasilescu a devenit primar în primul mandat, apoi a numit la conducerea Regiei de Termoficare câțiva lipitori de afișe, membri ai Organizației de Tineret, copii fideli partidului dea lipsiți de orice experiență în domeniu.
Rezultatul acestei inconștiențe nu a întârziat să apară: investițiile s-au oprit iar datoriile s-au acumulat. În doar trei ani, Regia a intrat în insolvență, cu datorii de peste 70 de milioane de euro la Complexul Energetic Oltenia și alte 15 milioane de euro la bugetul de stat și bugetul local.
În octombrie 2015, Lia Olguța Vasilescu, anunța falimentul societății de termoficare, precizând că municipalitatea va înființa o nouă societate care să preia distribuția agentului termic în oraș și a apei calde în oraș (vezi foto).

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 11
Dupa intrarea în insolvență a fost numit un administrator judiciar care a venit cu un plan de redresare al regiei. Plan este aprobat periodic de către Adunarea Generală a Creditorilor și apoi de un judecator sindic. Evident, după cum artam mai sus, unul dintre principalii creditori ai Regiei este, ați ghicit, tocmai Primaria Craiova. De la intrarea în insolvență, Termo Craiova nu a mai dispus de resursele necesare achitării redevenței anuale de 300.000 de euro, majorând astfel în cursul procedurii datoria față de primărie. Astfel, la data intrării în insolvență, datoria era de 3,5 milioane de euro, iar acum ea este de 5 milioane de euro.

Citeste si :  Scandalul se muta pe facebook : Mario Ovidiu Oprea vs Lia Olguta Vasilescu

Cu toate acestea, din încasările acestei regii falimentare, au fost platite 2 milioane de euro catre administratorul judiciar care a dus regia din insolvență în faliment. În acest timp, creditorii nu au încasat nici jumatate din aceasta suma. Practic, primaria a gasit mijlocul sa mai scoata niste bani dintr-o regie pe care o falimenta cu buna știință.
Ulterior, Primaria a înființat o nouă societate care va prelua o parte din activele fostei Regii de Termoficare. Dar noua societate nu are licență de exploatare, iar contractul de delegare de gestiune nu se mai poate face prin încredintare directă, ci prin licitatie.
Apoi ea va putea prelua doar bunurile aflate in patrimoniul public al orasului si date in administrare regiei. Adica reteaua de conducte. Celelalte bunuri (pompe, echipamente etc.) vor trebui scoase la licitatie și, dacă primaria vrea ca noua societate sa le poata folosi, va trebui sa le cumpere. Toata aceasta procedura ar trebui sa se desfasoare fara ca activitatea de furnizare de apa calda sa se oprească.
De asemenea, noua societate nu va fi plătitoare de TVA, pentru că nu poti convinge ANAF-ul să îți dea acest statut când tocmai ai tras o țeapă bugetului de stat de aproape 12 milioane de euro. Prin urmare, toate prețurile pe care noua societate le va practica vor fi mai mari cu 19%. În plus, în bugetul pe acest an nu este prevazut niciun leu (cu exceptia subvenției) pentru funcționarea noii societăți. Or, o astfel de structură are nevoie de o capitalizare de cel putin 4 milioane de euro, bani necesari pentru plata furnizorilor și salariilor în primele luni de functionare.
La toate acestea se mai adaugă și problemele legate de investițiile în infrastructura de termoficare. Sub strazile din Craiova exista 500 de km de conducte îngropate. Din păcate, înlocuirea lor a fost intreruptă după ce Olguța Vasilescu și-a preluat mandatul.
Aceeași politică, pe cât de iresponsabilă pe atât de defectuoasă a preluat-o și noul primar Mihai Genoiu, rezultatul fiind o rețea de termoficare ce va deveni în curand inutilizabila, cu defecțiuni tot mai grave de la o iarnă la alta.

Ca urmare a debranșărilor, rețelele sunt dezechilibrate iar eficiența lor este foarte scazută. Pierderile reale de agent termic în lunile de iarna sunt de 54%, în condițiile în care pierderile tehnologice acceptate sunt de 19,7%. Cu alte cuvinte, din 100 de gigacalorii cumparate, societatea vinde doar 46 de gigacalorii. Restul se pierd.
Acest tablou sumbru este doar unul sumar, realitatea fiind mult mai dură. Termoficarea este una dintre cele mai grele mosteniri pe care Olguta Vasilescu si Genoiu le vor lasa viitoarei administrații după ce votul craiovenilor îi va izgoni din primărie.
Pe 6 iulie 2020, s-a derulat încă un termen în procesul de insolvență al SC Termo Craiova. Deși toata lumea se asteaptă ca instanța să pronunțe falimentul de la un termen la altul, aceasta tot amână decizia finală. De aceasta data, motivul invocat a fost că furnizorul de caldură al orașului i-a cerut judecatorului sindic să-i prelungească perioada de reorganizare cu înca un an …

Reamintim, Termo este în insolventță începând cu 18 martie 2015 ca urmare a cererii depuse de Complexul Energetic Oltenia, creditor care a invocat o creanță de 277 milioane de lei. Conform tabelului definitiv al creantelor, publicat de administratorul judiciar SIOMAX SPRL in iulie 2015, masa credala se cifreaza la 373.628.176,09.

Fără îndoială, cel mai mare eșec al administrației Olguța Vasilescu rămâne așa-zisul „cartier chinezesc”, numit astfel datorită faptului că pentru lucrările de execuție primarul de atunci a apelat la o firmă chinezească.

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 12
Lucrările au fost începute cu mare tevatură în 2014, în prezența primului ministru Victor Ponta și cu cu firma chineză Shandong Ningjian în prim plan. Prețul vehiculat era de 400 de euro / mp de suprafață construită, ceea ce a provocat mult entuziasm printre craioveni, convinși fiind că Olguța Vasilescu are și geniu imobiliar, nu doar politic. De altfel, imagini idilice cu noul cartier au început să abunde pe principalele canale de informare, una dintre acestea fiind și cea de mai sus.
Culmea nesimțirii, ca să semneze înțelegerile între Primăria Craiova, compania chineză și banca ce urma să finanțeze lucrările, Olguța Vasilescu s-a deplasat pe banii craiovenilor până la Beijing și înapoi.

Evident, în curând s-a dovedit că este vorba doar de o nouă minciună. Lucrările au fost însă abandonate în 2017. În total, cartierul urma să aibă 23 de blocuri cu regim de înălțime P+10, dintre care două au fost ridicate până la etajul şase. La alte câteva se trecuse de primul etaj, iar la restul se turnase doar fundaţia.
În cele din urmă, ceea ce reuşise să construiască firma chineză s-a trecut în patrimoniul oraşului (1 august 2017) iar Primăria Craiova a încercat să continue lucrările cu bani de la bugetul local. Din lipsă de bani, s-a răzgândit şi a transmis terenul şi structurile existente cu titlu gratuit Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.
Aceasta urma să continue lucrările, dar pe bază de credit ipotecar (se construieşte cu banii beneficiarilor). Aşa că primăria a rămas doar să adopte, la nevoie, diverse hotărâri de Consiliu Local cu privire la acest obiectiv. Şi a tot fost nevoie de ele.
Chinezii promiseseră primele 250 de locuinţe destinate strict Armatei în ianuarie 2017, iar restul în 2020. Termenul de predare a celor 250 de locuinţe a devenit apoi 2020. Până la urmă, printr-o nouă hotărâre de CL, adoptată la solicitarea ANL, termenul a devenit 15 ianuarie 2023. Totodată, s-a prelungit şi termenul de finalizare a restului de 1.550 de locuinţe, din totalul de 1.800 – până la data de 18 decembrie 2030.

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 13
În cursul anului trecut, Mihai Genoiu susținea în şedinţa Consiliului Municipal că Agenţia Naţională pentru Locuinţe este „în stadiu foarte avansat de a stabili constructorul care va demara lucrările la primul bloc“. și că „speră că lucrările vor înceape în această toamnă (2019)“, a mai spus Genoiu.
Și totuși. ANL nu prea a făcut prea mulţi paşi înainte. Este adevărat, agenţia are în derulare o procedură de achiziţie a constructorului care va realiza primul bloc din ansamblul de locuinţe de pe strada Caracal. Este vorba de blocul L2, un imobil cu regim de înălțime P+10, care va avea 109 apartamente.
Numai că – așa cum se tot întâmplă în astfel de situații – termenul de depunere şi deschidere a ofertelor a tot fost prelungit. În plus, primăria condusă de Genoiu nu pare să-și dorească rezolvarea situației, așa că tergiversează în fel și chip îndeplinirea obligațiilor ce îi revin, încercând să arunce „pisica moartă” în curtea ANL, de parcă nu Primăria Craiova este cea care a pornit acest proiect imobiliar.
Mai mult, acum putem să ne dăm seama că prețul anunțat de Olguța Vasilescu la începerea lucrărilor a fost doar una dintre obișnuitele minciuni și că nu va putea fi respectat. De altfel, simpla enunțare a cifrelor respectiv 21.500 – 45.000 de euro inclusiv TVA pentru un apartament, demonstrează foarte clar că am avut de a face doar cu niște fabulații specifice Olguței Vasilescu.
Mai aproape de realitate, primarul Genoiu anunța că abia „în momentul în care se va adjudeca licitaţia, se va şti şi preţul exact al unei locuinţe”. Oricum, prețul va fi calculat de ANL și nu de primărie și doar după ce va exista un contract ferm de antrepriză generală.
Abia după aceea se va putea vorbi despre preţurilor de vânzare și procedură de contractare a locuinţelor (solvabilitate bancă, încheiere contracte de mandat etc).
Nu în ultimul rând, trebuie avut în vedere că deocamdată pentru ansamblul rezidențial nu există apă, canalizare, energie electrică, gaze, telefonie și nici căi de acces, iluminat public, alei pietonale, spații verzi,etc. Toate acestea vor fi fi executate atât de primărie cât și de furnizorii de utilități.

Caracatita PSD s-a intins peste CRAIOVA! 14

Dar PSD-ul nu se mulțumește doar să fure și să jefuiască orașul. Pe lângă toate fărădelegilor, PSD-ul ne și împute. Practic, craiovenii se plâng că, în ultima perioadă, mai ales în zilele călduroase de vară, peste oraș se revarsă un miros pestilențial, greu de suportat. Duhoarea persistă zile în șir și se simte atât în cartiere cât și în centru.
Sursa acestor miroasuri greu de suportat este depozitul de gunoi de la Mofleni, care ar trebui să fie o uzină de procesare a gunoaielor și nu doar un loc în care sunt depozitate deșeurile.
Acest așa-zis depozit ecologic este o ctitorie marca PSD, începută de primarul Vasile Bulucea, finalizată de primarul Antonie Solomon și tolerată atât de primarul Olguța Vasilescu cât și Mihai Genoiu.
Culmea este că cetățenii orașului au tot seizat instituțiile statului cu privire la această situație, dar de fiecare dată a fost inutil. Chiar dacă Agenția Națională de Mediu a dat amenzi, chiar dacă se fac diverse controale, realitatea este că depozitul continuă să există și continuă să împută orașul.
Și mai grav este că reprezentanții firmei care administrează depozitul ecologic refuză să întreprindă demersurile necesare pentru intrarea în legalitate, susținând că nu există sesizări pe acest subiect și că – în ce îi privește – își fac datoria în conformitate cu legea și angajamentele luate.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.